search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:57
MENU CLOSE

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μισέλ: Έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

07.09.2020 10:03
sarlmisel.jpg

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαρλ Μισέλ είχε σήμερα, Πέμπτη,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα βρεθεί στην Αθήνα την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μισέλ συζήτησαν την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και την ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτές.

«Ο κ. Μισέλ επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί πριν την έναρξη της συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου στην Κορσική που έχει συγκαλέσει ο Γάλλλος πρόεδρος.

Ερωτηθείς για την ατζέντα των συζητήσεων στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική προκλητικότητα και η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας στο τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Μισέλ «έγιναν κάποιες πρώτες συζητήσεις για την πολυμερη διάσκεψη (σ.σ. που έχει προτείνει ο Σαρλ Μισέλ). Περιμένουμε το αναλυτικό πλαίσιο για να τοποθετηθούμε. Αυτονόητο αυτονόητο να είναι παρούσα η Κύπρος με ό,τι συνεπάγεται για τη στάση της Τουρκίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:55