search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:35
MENU CLOSE

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αντιδραστήρια το ΕΚΕΑ – Σε ιδιωτικά εργαστήρια τα τεστ κορωνοϊού

07.09.2020 18:56
Κορωνοϊός: Νέα δεδομένα στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας - Τι ισχύει με μάσκα, συναθροίσεις και μετακινήσεις - Media
 
Για απόφαση να εκτελούνται μόλις 1.000 διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού ημερησίως από το Εθνική Κέντρο Αιμοδοσίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
 
Όπως αναφέρει, ακόμη και μετά τις 8 Σεπτεμβρίου όταν και λήγει η αναστολή που επιβλήθηκε λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, η δυναμικότητα του μεγαλύτερου δημόσιου εργαστηρίου δεν θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα αλλά σε μόλις 1.000 από 5 με 6.000 δείγματα που εξέταζε πριν την αναστολή.
 
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση αντί να εφοδιάσει με αντιδραστήρια το ΕΚΕΑ και τα νοσοκομεία της χώρας και αντί να προμηθευτεί μοριακούς αναλυτές, διοχετεύει τα διαγνωστικά τεστ σε συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο, απόφαση που χαρακτηρίζει απαράδεκτη.
 
Αναλυτικά, η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι «έχουμε επισημάνει το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται στη παρακολούθηση και τον περιορισμό της πανδημίας με την αναστολή εξέτασης δειγμάτων κορωνοϊού από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Μάλιστα μετά τις 8 Σεπτεμβρίου θα εξετάζονται 1000 δείγματα ημερησίως αντί 5000 με 6000 που εξετάζονταν πριν την αναστολή.
 
Αντί λοιπόν να προμηθευτεί αντιδραστήρια το ΕΚΕΑ, το ΑΧΕΠΑ και τα άλλα Νοσοκομεία, αντί να προμηθευτούν με μοριακούς αναλυτές τα Νοσοκομεία κάνουν συμβάσεις με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Μάλιστα με εντολή της 1ης ΥΠΕ κατευθύνονται σε συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
 
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει την πρακτική ανάθεσης του εργαστηριακού ελέγχου του κορωνοϊού σε ιδιωτικά συμφέροντα και να προμηθευτούν άμεσα οι δημόσιες μονάδες υγείας με μοριακούς αναλυτές, ικανό αριθμό αντιδραστηρίων».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:34