search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:58
MENU CLOSE

Έχει ημερομηνία λήξης η χλωρίνη;

10.09.2020 11:13
Έχει ημερομηνία λήξης η χλωρίνη; - Media

 

Η χλωρίνη είναι ένα εύχρηστο και ισχυρό καθαριστικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε όλο το σπίτι για τον καθαρισμό, την απολύμανσή του και την εξόντωση του κορονοϊού αλλά και άλλων ιών. Σε αντίθεση όμως με πολλά άλλα καθαριστικά και απολυμαντικά, έχει σχετικά μικρή διάρκεια ζωής, η οποία κυμαίνεται από 6 μήνες έως ένα χρόνο το πολύ.

Το δραστικό συστατικό της υγρής οικιακής χλωρίνης είναι ένα διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου σε ποσοστό 2-10%. Από τη στιγμή που θα ανοιχθεί η συσκευασία, το δραστικό συστατικό αρχίζει και χάνει την αποτελεσματικότητά του αρκετά γρήγορα ιδιαίτερα αν δεν αποθηκευτεί σωστά και διασπάται πρωτίστως σε αλάτι και νερό. Ακόμα και η έκθεσή του σε ηλιακό φως αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητά του.

Ένας τρόπος, πρόχειρος και απλός, για να καταλάβετε αν η χλωρίνη που χρησιμοποιείτε είναι αποτελεσματική, είναι η οσμή της. Η μυρωδιά του υποχλωριούδους νατρίου είναι χαρακτηριστική και παρέχει έτσι τη διαβεβαίωση ότι ο χώρος μας έχει καθαριστεί με ένα αποτελεσματικό καθαριστικό προϊόν.

Πως μπορείτε όμως να δείτε την ημερομηνία λήξης όταν αυτή δεν αναγράφεται στη συσκευασία ή με την πάροδο του χρόνου έχει σβηστεί;

Στα περισσότερα μπουκάλια λευκαντικού, υπάρχει ένας 7ψήφιος κωδικός τυπωμένος πάνω στη φιάλη. Αυτός ο κωδικός περιέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τον υπολογισμό της ημερομηνίας λήξης.

Ας πάρουμε για παράδειγμα ότι ο κωδικό που αναγράφεται είναι E619337. Πρέπει να χωρίσουμε αυτόν τον κωδικό σε 3 μέρη, ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά. Οι δύο πρώτοι χαρακτήρες (E6), μας δείχνουν τις εγκαταστάσεις που η εταιρεία δημιούργησε το λευκαντικό. Ο δύο επόμενοι αριθμοί (19), μας λένε τη χρονιά που η εταιρεία κατασκεύασε το λευκαντικό. Οι τρεις τελευταίοι αριθμοί (337), μας υποδεικνύουν την ημέρα του χρόνου που η εταιρεία κατασκεύασε τη χλωρίνη. Έτσι, ο κωδικός E619337 μας λέει ότι αυτό το μπουκάλι λευκαντικού κατασκευάστηκε στην εγκατάσταση E6 το 2019 την 337η ημέρα του έτους, δηλαδή στις 3 Δεκεμβρίου.

Αυτό το μπουκάλι χλωρίνης δηλαδή λήγει μετά από ένα χρόνο από τις 3 Δεκεμβρίου 2019, οπότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί ή να απορριφθεί έως τις 2 Δεκεμβρίου 2020.Ο σωστός τρόπος απόρριψης είναι στην αποχέτευση, αραιώνοντας το με μεγάλη ποσότητα νερού.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:58