search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Μήνυμα Πομπέο σε Τουρκία: Στηρίζουμε απόλυτα Ελλάδα και Κύπρο – Ανησυχούμε για τις έκνομες δράσεις σας (Video)

12.09.2020 19:45
Μήνυμα Πομπέο σε Τουρκία: Στηρίζουμε απόλυτα Ελλάδα και Κύπρο - Ανησυχούμε για τις έκνομες δράσεις σας (Video) - Media

 

Κοινές δηλώσεις παραχώρησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο μετά τις επαφές που πραγματοποίησε ο κος Πομπέο κατά την σύντομη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις είπε πως οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις έκνομες δράσεις της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο και δήλωσε απόλυτη στήριξη στις δύο χώρες. 

Πρώτος σε δηλώσεις προχώρησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος εξέφρασε την ευχαρίστησή προς τον κ. Πομπέο δηλώνοντας πως η επίσκεψή του καταδεικνύει την ειλικρινή ανησυχία των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια ο κος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι οι δύο έχουν συζητήσεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα. «Επανέλαβα τη δεσμευσή μας για επανέναρξη των συνομιλιών που για να ξεκινήσουν είναι απαραίτητο η Τουρκία να τερματίσει τις προκλητικές της ενέργειες».

Από πλευράς του ο Μάικ Πομπεό αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του Μνημονίου Συναντίληψης που υπογράφηκε για την εγκαθίδρυση Κέντρου Εκπαίδευσης για θέματα Ασφάλειας και επισήμανε τις κοινές αξίες που μοιράζονται Κύπρος και ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ζήτημα, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ τόνισε την ανάγκη για επανέναρξη του διαλόγου ενώ όσον αφορά τις τουρκικές ενέργειες είπε: «Ανησυχούμε για τις έκνομες δράσεις της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο».

«Εξέφρασα στον Μάικ Πομπέο την βαθιά εκτίμησή μου στις ΗΠΑ για τη σταθερή στάση της στην καταδίκη των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας, και την πλήρη στήριξή της ανεμπόδιστης άσκησης από την Κύπρο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων για εξερεύνηση και εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων», έγραψε στο twitter μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Με πληροφορίες από sigmalive.com 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10