search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:38
MENU CLOSE

Γεωργιάδης για Τουρκία: Αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως οι προκλήσεις δεν οδηγούν πουθενά

13.09.2020 05:55
Γεωργιάδης για Πολυτεχνείο: Κουτσούμπας και Βαρουφάκης δεν διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση των εκδηλώσεων για τον πόλεμο της Ελλάδας κατά του ναζισμού - Media

 

Την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις στην Τουρκία, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ μετά και την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις προς την Τουρκία.

«Αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αυτή η πολιτική των προκλήσεων δεν τους οδηγεί πουθενά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η Άγκυρα αρχίζει να μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις και μαζεύει σιγά – σιγά τις προκλήσεις της, «διότι να τα βάλει ο Ερντογάν με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, το θεωρώ αδιανόητο».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε πρωτοφανή την πολιτική και διπλωματική υποστήριξη που έχει λάβει η Ελλάδα αλλά και τη στρατιωτική «με την έννοια των συμφωνιών που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός».

Τόνισε ότι η Αθήνα έχει στείλει το μήνυμα στην Άγκυρα πως εάν κινηθεί προς σύγκρουση έχει να χάσει, ενώ αν κατευθυνθεί προς την ειρήνη και τη συνεννόηση έχει καλόπιστους συνομιλητές για να βρεθεί λύση.

«Από τη μια ο Μητσοτάκης ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, από την άλλη διπλωματικά ενισχύει την Ελλάδα και από την άλλη προτείνει στον Ερντογάν διάλογο και προσφυγή στη Χάγη αν ο διάλογος δεν αποδώσει, για τα μοναδικά θέματα που συζητά η Ελλάδα, δηλαδή για την υφαλοκρηπίδα και τον καθορισμό της ΑΟΖ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:38