search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:35
MENU CLOSE

Αρκούδα της εποχής των παγετώνων βρέθηκε διατηρημένη στην Αρκτική (Photos)

15.09.2020 08:40
Αρκούδα της εποχής των παγετώνων βρέθηκε διατηρημένη στην Αρκτική (Photos) - Media

 

Κτηνοτρόφοι ταράνδων σε μια περιοχή κοντά σε ρωσικό αρχιπέλαγος της Αρκτικής βρήκαν ένα άψογα διατηρημένο σώμα αρκούδας της εποχής των παγετώνων, όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές τη Δευτέρα.

Ειδικότερα η αρκούδα ανακαλύφθηκε με τα δόντια της – ακόμη και η μύτη της ήταν ανέπαφη. Τις προηγούμενες μέρες οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει μόνο οστά αρκούδων, που υπολογίζεται ότι εξαφανίστηκαν πριν από 15.000 χρόνια.

Οι επιστήμονες του Βορειοανατολικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου στο Γιακούτσκ, το κορυφαίο κέντρο έρευνας για μαμούθ και άλλα προϊστορικά είδη, χαιρέτισαν το εύρημα ως πρωτοποριακό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πανεπιστήμιο, και αναδημοσιεύει η εφημερίδα Guardian, η ερευνητής Λένα Γκριγκόριεβα τόνισε ότι αυτή ήταν η πρώτη ανακάλυψη ενός πλήρους σώματος αρκούδας που περιλαμβάνει μάλιστα και μαλακούς ιστούς.

«Είναι πλήρως διατηρημένο, με όλα τα εσωτερικά όργανα στη θέση τους, συμπεριλαμβανομένης και της μύτης του», είπε ο Γκριγκόριεβα. «Αυτό το εύρημα έχει μεγάλη σημασία για ολόκληρο τον κόσμο».

Μια προκαταρκτική ανάλυση έδειξε ότι η συγκεκριμένη αρκούδα έζησε πριν από 22.000 έως 39.500 χρόνια.

Στο ίδιο σημείο τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει σημαντικές ανακαλύψεις οστών μαμούθ, ρινόκερων, πουλαριών εποχής των παγετώνων, κουταβιών και μικρών λιονταριών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:35