01/10/2020 10:13:22

Σενάριο τρόμου για την Τουρκία: Η Ελλάδα γίνεται απόλυτη κυρίαρχος των αιθέρων - Και F-35 στο τραπέζι

Σενάριο τρόμου για την Τουρκία: Η Ελλάδα γίνεται απόλυτη κυρίαρχος των αιθέρων - Και F-35 στο τραπέζι - Media

 

Ένα σενάριο τρόμου για την Τουρκία περιγράφει ο αναλυτής Ρενέ Τέμπελ στην ιορδανική ιστοσελίδα Al Bawaba, σύμφωνα με το οποίο, το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας θα την καταστήσει απόλυτη κυρίαρχο των αιθέρων, περιορίζοντας την Τουρκία σε ρόλο κομπάρσου με μικρές δυνατότητες απάντησης.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα από την απόκτηση 18 μαχητικών Rafale, γενιάς 4+, από τη Γαλλία (εκ των οποίων τα οκτώ θα είναι μεταχειρισμένα και θα δωθούν δωρεάν) για να αντικαταστήσει τα πιο γερασμένα Mirage 2000.

Παράλληλα, επισημαίνονται και οι υπόλοιπες αγορές -από φρεγάτες και επικόπτερα, μέχρι κατευθυνόμενα βλήματα-, την αναβάθμιση των F-16 σε Viper, αλλά και οι προσλήψεις 15.000 ΕΠΟΠ σε βάθος πενταετίας, ενισχύοντας σημαντικά την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Ωστόσο, ο αναλυτής επαναφέρει στο προσκήνιο και μια έκπληξη: την πρόθεση της Ελλάδας να μπει στο παιχνίδι των περίφημων stealth μαχητικών 5ης γενιάς, των F-35, για την αγορά των οποίων αναφέρει ότι έχει μιλήσει ήδη ο ΥΠΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο αναλυτής υπογραμμίζει ότι την ίδια στιγμή, η Τουρκία μπορεί να απαντήσει μόνο με την αγορά του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57, ωστόσο μια τέτοια κίνηση θα την απομάκρυνε ακόμα περισσότερο από το ΝΑΤΟ με το οποίο βρίσκεται σε προστριβές λόγω της αγοράς των S-400.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.