21/10/2020 13:00:00

Άγριο ρύζι με τόνο από την ακτή Αμάλφι

Άγριο ρύζι με τόνο από την ακτή Αμάλφι - Media

 

Υλικά

320 γραμμάρια άγριο ρύζι

Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

300 γραμμάρια τόνο σε λάδι, στραγγισμένο καλά

2 κλαδάκια μέντα

Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

Ελαιόλαδο για την ελαφριά βινεγκρέτ

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βράζοντας το ρύζι σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν το ρύζι μαγειρευτεί, στραγγίστε το καλά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

Προετοιμάστε μια απλή βινεγκρέτ, χρησιμοποιώντας το χυμό από το λεμόνι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε αναλογία 2:1 (2 μέρη ελαιόλαδο, 1 μέρος λεμόνι). Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση ανάλογα. Για να γαλακτωματοποιήσετε τη σάλτσα αυτή, χτυπήστε τα υλικά ελαφρά σε ένα βαζάκι, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Μεταφέρετε το άγριο ρύζι σε ένα μπολ, προσθέστε τον τόνο καλά στραγγισμένο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε μερικά φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα για να κάνετε το πιάτο πιο φρέσκο και καλοκαιρινό. Ολοκληρώστε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας καλά.

Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα προτού το σερβίρετε στο τραπέζι, για να δέσουν καλύτερα τα αρώματα και να αναδειχτούν οι γεύσεις. Για το σερβίρισμα προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού και απολαύστε!!!

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.