search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:05
MENU CLOSE

Ερντογάν: Αποσύραμε το Oruc Reis για να κάνουμε χώρο στη διπλωματία

18.09.2020 12:15
Εκνευρισμός Ερντογάν για τις κυρώσεις των ΗΠΑ: «Τι είδους συμμαχία είναι αυτή;» - Media

 

«Αποσύραμε το Ορούτς Ρέις για να κάνουμε χώρο στη διπλωματία». Αυτό δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής. 

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες τόσο το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας όσο και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν αποδώσει την επιστροφή του σεισμογραφικού σκάφους στο λιμάνι της Αττάλειας σε λόγους συντήρησης και όχι στο πλαίσιο αποκλιμάκωσης της έντασης. 

Χθες πάντως ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν εξέφρασε τη θέση ότι οι συνθήκες για επανέναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα είναι ευνοϊκές.

Μιλώντας σε διαδικτυακό πάνελ, υποστήριξε ότι η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια αποτέλεσε ευκαιρία προόδου των διαπραγματεύσεων, η οποία «δεν πρέπει να σπαταληθεί».

Εξέφρασε δε, την ελπίδα ότι αυτή η ευκαιρία θα έχει θετική αντανάκλαση στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

«Θέλουμε να δούμε μια νέα σελίδα να γυρίζει στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά και στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε.», συνέχισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Και συμπλήρωσε: «Ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι το κλίμα είναι τόσο εποικοδομητικό αυτή τη στιγμή, ώστε να φθάσουμε σε μια συνεννόηση σχετικά με τα βήματα που χρειάζονται τις επόμενες λίγες εβδομάδες, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:04