search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:11
MENU CLOSE

Σωματείο καταγγέλλει παράνομη μετάθεση της προέδρου του δανειζόμενου προσωπικού με μεθόδευση της Εθνικής Τράπεζας

21.09.2020 10:09
Σωματείο καταγγέλλει παράνομη μετάθεση της προέδρου του δανειζόμενου προσωπικού με μεθόδευση της Εθνικής Τράπεζας - Media

 

Για «εκδικητική διάθεση» κατηγορεί την Εθνική Τράπεζα ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικου΄Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ)  καθώς καταγγέλει ότι μεθόδευσε τη μετάθεση της Προέδρου του Σωματείου από την Διεύθυνση Καρτών στην έδρα της εταιρείας ICAP. Η Πρόεδρος εργάζεται τα τελευταία 13 χρόνια (όσα δηλαδή είναι υπάλληλος της ICAP) στη Διεύθυνση Καρτών της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς να έχει μετακινηθεί από εκεί ούτε μία ημέρα. Αλλά εν μέσω καραντίνας του κτιρίου λόγω κρούσματος έλαβε την ενημέρωση ότι θα μετατεθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας

Στην καταγγελία του ο ΣΥΔΑΠΤΤ τονίζει ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει τη διάταξη του νόμου για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, ν.1264/1982, ο οποίος προβλέπει ότι: «δεν επιτρέπεται μετάθεση των εργαζομένων που αναφέρονται στις παρ. 5, 6, 7, και 8 (των µελών της διοίκησης της συνδικαλιστικής οργάνωσης) χωρίς τη συγκατάθεση της αντίστοιχης συνδικαλιστικής οργάνωσης»

Μεταξύ άλλων σημειώνει ο ΣΥΔΑΠΤΤ: 

«Ο Σύλλογός μας εκπροσωπεί τους πάνω από 1000 εργαζόμενους μέσω τρίτων εταιρειών στη Τράπεζα, περίπου 200 εξ αυτών βρίσκονται στο εν λόγω κτίριο. Με πολύ κόπο χτίσαμε τα τελευταία εννιά χρόνια το Σωματείο μας και καταφέραμε να δώσουμε μικρές και μεγάλες μάχες και να έχουμε μικρές και μεγάλες νίκες. Οι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών απέκτησαν φωνή και διεκδίκησαν τα αυτονόητα. Μέσα στην πανδημία, φροντίσαμε ώστε τα μέτρα προστασίας να ληφθούν καθολικά για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. Εξηγήσαμε γιατί τα τεστ πρέπει να γίνουν σε όλους χωρίς εξαιρέσεις διότι μόνο έτσι θα προστατευθεί το προσωπικό, τόσο το τακτικό προσωπικό όσο και αυτό των τρίτων εταιρειών. Το να γίνουν επιλεκτικές κινήσεις με βάση την εταιρεία, θα ήταν «μια τρύπα στο νερό», μία κίνηση χωρίς αποτέλεσμα και θα καθιστούσε ευάλωτους και τους συναδέλφους του τακτικού προσωπικού. Θεωρήσαμε επίσης ότι έπρεπε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε όλοι οι γονείς που επιθυμούσαν να πάρουν τις άδειες ειδικού σκοπού, όλοι όσοι ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες να πάρουν την άδεια που δικαιούντο. Αυτό επέβαλε η συνείδησή μας, αυτό επέβαλε και η αναγκαιότητα επιστημονικής αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε πολύ έτσι ώστε να φτάσουμε στην, με διευθυντικό δικαίωμα, απόφαση μετάθεσης της προέδρου αγνοώντας τη διάταξη του νόμου για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, ν.1264/1982, ο οποίος προβλέπει ότι: «δεν επιτρέπεται μετάθεση των εργαζομένων που αναφέρονται στις παρ. 5, 6, 7, και 8 (των µελών της διοίκησης της συνδικαλιστικής οργάνωσης) χωρίς τη συγκατάθεση της αντίστοιχης συνδικαλιστικής οργάνωσης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00