search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:05
MENU CLOSE

Στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά ο Πομπέο

24.09.2020 12:50
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενέργεια και ασφάλεια στο επίκεντρο της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα - Media

 

Ντολμαδάκια, σπανακόπιτα αλλά και άλλα εδέσματα της ελληνικής κουζίνας θα έχει την ευκαιρία να γευτεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να του κάνει το τραπέζι στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων και ο κ. Πομπέο δέχθηκε με χαρά την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το επίσημο πρόγραμμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά όπως όλα δείχνουν αρχικά  θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσει σε συνέδριο παρόντος και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και ακολούθως οι δυο τους θα μεταβούν στα Χανιά προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός πολιτικός θα περάσει το κατώφλι του σπιτιού της οικογένειας Μητσοτάκη. Και αυτό διότι τη δεκαετία του 90 ο Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος φιλοξενήθηκε δύο φορές από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η πρώτη ήταν στις 20 Ιουλίου 1991 και η δεύτερη το 1994. Ο αείμνηστος Μπους, ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε τη χώρα μας μετά τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

Μάλιστα θρυλείται ότι είχε μείνει έκπληκτος από τις μαγειρικές ικανότητες της Μαρίκας Μητσοτάκη, η οποία φημιζόταν για τα γιουβαρλάκια, τα ντολμαδάκια, τα ξεροτήγανα, αλλά και τη σπανακόπιτα. Παράλληλα είχε μιλήσει ουκ ολίγες φορές για τα «dolmadakia», της Μαρίκας Μητσοτάκη. Επίσης φέρεται να είχε ενθουσιαστεί με το κρητικό ελαιόλαδο, που πήρε μαζί του στην Ουάσινγκτον. Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος μετά το τέλος της θητείας του επισκέφθηκε ουκ ολίγες φορές τη χώρα μας και ειδικότερα τα καλοκαίρια. Μάλιστα στο πρόγραμμα των επισκέψεών του συγκαταλεγόταν πάντα η Κρήτη αλλά και η Γαύδος όπου και περνούσε πολλές ώρες κάνοντας πεζοπορία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01