search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:17
MENU CLOSE

«Αψιμαχίες» στη Βουλή για τα μέτρα στήριξης για τον Ιανό

24.09.2020 18:34
Στη Βουλή η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο - Τι περιλαμβάνει το ν/σ  - Media

 

Ως ελάχιστα αναγκαία θεωρούν τα μέτρα που εισηγείται η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» αλλά και της πανδημίας τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε άμεσα μέτρα για τους πληγέντες, καταλογίζοντας ανεπάρκεια στην πρόληψη και την πολιτική προστασία. Τα μέτρα είπε που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, δεν αρκούν, καθώς ζητούμενο δεν είναι μόνο η επιδοματική στήριξη και προσωρινή ανακούφιση των πληγέντων και των τοπικών κοινωνιών. Το πραγματικό ζητούμενο, παράλληλα είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ευρείας κλίμακας τεχνικών έργων και έργων υποδομής. Επέιμενε στην ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ επίσης ήταν επικριτικός και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στον τομέα της αντιμετώπισης της πανδημίας τόσο σε υγειονομικό επίπεδο, με την μη επαρκή ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας , όσο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στην έκπτωση στην διαφημιστική δαπάνη αλλά και στην δημιουργίας μιας νέας καμπάνιας ευαισθητοποίησης εάν χρειαστεί αλλά όπως τόνισε «Εμείς θα την στηρίξουμε αλλά αυτή θα πρέπει να είναι οριζόντια και ίση για όλα τα ΜΜΕ»

«Για ανοχύρωτες πόλεις και χωριά» έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης λέγοντας πως «οι ελλείψεις έργων στις υποδομές είναι κάτι που ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες» Επισήμανε τον κίνδυνο από την καταστροφή η οποία όπως είπε δεν έχει καταγραφεί το εύρος της και τόνισε πως αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση και χρειάζεται να στηριχθούν αυτοί και όχι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Αναφερόμενος στην πανδημία τόνισε πως η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκεται “στο κόκκινο”. Ζήτησε να προχωρήσει η κυβέρνηση τώρα σε δημιουργία ΜΕΘ, σε μαζικές προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών καθώς και να επιταχθούν δομές και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ικανοποιήσει τα δικαιώματα των γιατρών και των νοσηλευτών που δίνουν καθημερινά τον αγώνα στα νοσοκομεία.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος ανέφερε πως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει θεμιτά μέτρα για Ιανό και πανδημία. Όμως δεν χρειαζόταν να έρθει ένα νομοσχέδιο όταν στην περίπτωση της Εύβοια, τον προηγούμενο μήνα, οι ρυθμίσεις δρομολογήθηκαν με μια ΠΝΠ. Πιστεύουμε, είπε, ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο με συνεχείς ρυθμίσεις. Επικριτικός ήταν και για τα μέτρα στήριξης των ΜΜΕ μετά το φόρο διαφήμισης λέγοντας ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση διαχειρίζεται την εικόνα της αδιαφορώντας για τη χώρα με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Την διακυβέρνηση την ασκεί η τρόικα»

Ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης κάλεσε την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί! Είδαμε τραγέλαφο τη περίοδο αυτή, όπου τη μία μέρα απαγορεύονται συναυλίες και όχι θεατρικές παραστάσεις». Εκτίμησε πως η κρίση της πανδημίας δεν είναι λίγων μηνών, δεν πρόκειται για νέο κύμα κορονοϊού αλλά κατάσταση που θα επαναλαμβάνεται με την ίδια οξύτητα κάθε χρονιά, ανεξαρτήτως εμβολίου θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε νέες καταστάσεις» και κάλεσε την κυβέρνηση να μην «κάνει πειραματισμούς». Αναφερόμενος στη μείση του φόρου διαφήμισης, ο κ. Αρσένης είπε πως «αυτή αφορά μεγάλους διαφημιζόμενους σε κανάλια, ευνοεί και δεν προσδιορίζεται το συνολικό κόστος» και αναρωτήθηκε γιατί οι φορολογούμενοι να κληθούν να καλύψουν την αναστολή των τελών που αφορούν τηλεοπτικές πλατφόρες και μίλησε για «λευκές επιταγές σε καναλάρχες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50