search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:38
MENU CLOSE

Συμβουλές και μυστικά για δυνατά και υγιή νύχια

25.09.2020 15:42
Συμβουλές και μυστικά για δυνατά και υγιή νύχια - Media

 

Αν θέλετε τα χέρια σας να είναι πάντα περιποιημένα ή αν χρειάζεστε μακριά νύχια γιατί παίζετε κάποιο έγχορδο όργανο, μπορεί συχνά να απογοητεύεστε λόγω των ευθραύστων νυχιών σας.

Οι καθημερινές εργασίες, οι χημικές ουσίες και η κακή διατροφή επηρεάζουν την υγεία των νυχιών μας και ως αποτέλεσμα αυτά σπάνε εύκολα, γίνονται θαμπά και ενίοτε παραμορφωμένα.

Κι όμως, το να αποκτήσετε όμορφα και δυνατά νύχια είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαντάζεστε, αρκεί να αλλάξετε κάποιες μικρές καθημερινές συνήθειες:

  • Φοράτε γάντια όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικά και όταν πλένετε τα πιάτα. Οι ουσίες αυτές είναι αρκετά επιβαρυντικές για τα νύχια αλλά και για το δέρμα των χεριών μας.
  • Αποφεύγετε το καυτό νερό όταν κάνετε μπάνιο ή όταν πλένετε τα χέρια σας, καθώς αποδυναμώνει τα νύχια.
  • Μην τα έχετε βαμμένα για πολλές μέρες. Διατηρείστε τα βαμμένα για 10 μέρες το πολύ και έπειτα αφήστε τα λίγες μέρες άβαφα για να αναπνεύσουν και να αναδομηθούν. Αν πρόκειται να τα ξαναβάψετε, εφαρμόστε πρώτα μια θρεπτική βάση που περιέχει βιταμίνες.
  • Αποφεύγετε να ξεβάφετε τα νύχια σας με ασετόν. Χρησιμοποιήστε καλύτερα ειδικά βερνίκια με βάση κάποιο έλαιο.
  • Λιμάρετε συχνά τα νύχια σας με χάρτινη λίμα, με μαλακές κινήσεις προς τα έξω. Το να τα κρατάτε σε μικρό μήκος για λίγο διάστημα τα δυναμώνει ώστε έπειτα να μακρύνουν χωρίς να ραγίζουν.
  • Προσθέσετε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο, ασβέστιο και βιοτίνη, όπως κρέας, αυγά, όσπρια, ξηροί καρποί ή συμβουλευτείτε ένα γιατρό για την περίπτωση να σας χορηγήσει τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.
  • Κάντε μασάζ στα δάχτυλα και τα νύχια σας με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο και ιδανικά αφήστε τα σε χλιαρό λάδι για 20 λεπτά μια φορά την εβδομάδα. Έτσι, θα τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και θα ενυδατώσετε τα νύχια σας.
  • Μη βρέχετε συχνά τα χέρια σας, γιατί τα νύχια αφυδατώνονται και λεπταίνουν. Φροντίστε να στεγνώνετε καλά τα χέρια σας, με έμφαση στα νύχια, μετά από κάθε βρέξιμό τους.
  • Πείτε πολύ νερό και ελαττώστε το κάπνισμα. Ένας αφυδατωμένος οργανισμός δεν μπορεί να παράγει δυνατά νύχια.
  • Σταματήστε να τρώτε τα νύχια σας. Βρείτε κάτι άλλο να απασχολείτε τα χέρια σας, όπως για παράδειγμα ένα κομπολόι ή κάποια χειροτεχνία.
  • Επισκεφτείτε ένα γιατρό αν τα νύχια σας παραμένουν εύθραυστα, καθώς αυτό μπορεί να είναι ένδειξη κάποιας σοβαρής ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών ή και κάποια πάθηση των νυχιών που οφείλετε σε μύκητες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:37