27/10/2020 08:31:44

Έντονο το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

Ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ ο τζίρος στην αγορά ομολόγων - Media

 

Έντονο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα με τη συναλλακτική δραστηριότητα μόνο στην ΗΔΑΤ να ξεπερνάει σήμερα τα 300 εκατ. ευρώ. Οι αποδόσεις όλων σχεδόν των ομολόγων παραμένουν καθηλωμένες σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με εξαίρεση αυτές των βραχυχρονίων τίτλων οι οποίες σημείωσαν μικρή άνοδο.

Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο για το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να ευνοεί τα κρατικά ομόλογα τα οποία θεωρούνται ασφαλής επενδυτική τοποθέτηση. Παράλληλα η συνεχής παρουσία της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά συντηρεί την ζήτηση σε υψηλά επίπεδα.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξήθηκε οριακά στο 0,27% του 10ετους διατηρήθηκε σε επίπεδα, οριακά άνω του 155 και του 15ετους η απόδοση παρέμεινε στο 1,16%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκε και σήμερα έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 381 εκατ. ευρω εκ των οποίων τα 187 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,01% έναντι 0,52% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,53%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1616 δολ. από το επίπεδο των 1,1669 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1634 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.