27/10/2020 05:30:29

Λαϊκή Ενότητα: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο

Λαϊκή Ενότητα: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο - Media

 

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ο Πανελλαδικός αντιπολεμικός κινηματικός συντονισμός «ΠΑΚΣ»στο άγαλμα Βενιζέλου, καλεί η Λαϊκή Ενότητα.   

«Η κυβέρνηση υποδέχεται τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με πανηγυρισμούς, συνεχίζοντας την πολιτική της υποταγής στον Ευρωατλαντισμό, που υπηρετήσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παρουσιάζοντας το μάλιστα ως ενίσχυσης της ασφάλειας της χώρας μας. Είναι απολύτως ψευδές», αναφέρει η ΛΑΕ. 

«Ο Υπουργός Πομπέο έρχεται για να προωθήσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, σε συνδυασμό με προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων σε ενέργεια, νέες τεχνολογίες, ναυπηγεία αλλά και για να πάρουν μεγάλο μερίδιο από το εξοπλιστικό πρόγραμμα οι μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες όπλων. Έρχεται όμως κυρίως για να διευρυνθεί και αναβαθμιστεί ο ρόλος της βάσης στην Σούδα, εξού και η επίσκεψή του σε αυτήν,  για να καταστεί ακόμα μεγαλύτερο ορμητήριο αμερικανονατοϊκών, ιμπεριαλιστικών επιθέσεων, γεγονός που αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την χώρα μας και τον λαό μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

«Η επίσκεψη Πομπέο δεν είναι φιλική, όπως και οι ΗΠΑ δεν είναι φιλική και σύμμαχη χώρα, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας  στα βήματα της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», διευκρινίζει. 

«Οι ΗΠΑ είναι ηγετική ιμπεριαλιστική δύναμη, υπεύθυνη για την πρόκληση πολεμικών συγκρούσεων, που οδήγησαν στον θάνατο και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους.
Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε και να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα αγωνιστεί για:
•       Να σταματήσει η χώρα μας να διευκολύνει την αμερικανονατοϊκή
επιθετικότητα στην περιοχή.
•       Κλείσιμο και απομάκρυνση των αμερικανoνατοϊκών βάσεων από τη χώρα μας.
•       Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ
•       Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.
•       Υπεράσπιση της ειρήνης και άσκηση μιας φιλειρηνικής, ανεξάρτητης,
πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής», συνεχίζει και καταλήγει: «Ο Πομπέο είναι ανεπιθύμητος». 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.