22/10/2020 03:37:18

Βιβλίο για τις σχέσεις εκκλησίας - κράτους γράφει ο Ιερώνυμος

Η πολιτική μαεστρία του Ιερώνυμου στην Ιερά Σύνοδο - Media

 

Περίοδος συγγραφής ήταν το φετινό καλοκαίρι για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Πριν από λίγες μέρες βγήκε φρεσκότατο από το τυπογραφείο το νέο του βιβλίο με τίτλο «Συνοπτική θεώρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και της μισθοδοσίας του κλήρου». Αν ο τίτλος σας φαίνεται πολύ εξειδικευμένος, θα αλλάξετε άποψη μόλις το πάρετε στα χέρια σας.

Ο κ. Ιερώνυμος με μια γραφή που έχει το ιδιαίτερο προσωπικό του αποτύπωμα μιλάει σε 223 σελίδες για ένα θέμα που άπτεται των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας, ένα θέμα που καίει διαχρονικά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή το κεφάλαιο ζ μάλιστα, που φέρει τον λακωνικό τίτλο «η τελευταία προσπάθεια», είναι ακόμα πιο καυτό, καθώς αφορά στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τον Νοέμβριο του 2018. Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται σε όλα τα παρασκήνια και μιλάει ακόμα και για τη σχέση του με τον τέως πρωθυπουργό.

Ο Προκαθήμενος δεν παραλείπει να στείλει μήνυμα συνεργασίας και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να λύσουν από κοινού τα τεράστια και δύσκολα θέματα της Εκκλησίας.

Τον καλεί μάλιστα με μία ωραία αποστροφή του Ματθαίου: «Ο θερισμός είναι πολύς και οι εργάτες λίγοι».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.