search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:51
MENU CLOSE

Η Γενί Σαφάκ «φτιάχνει κλίμα»: Προτεραιότητα η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στον ελληνοτουρκικό διάλογο

28.09.2020 16:20
Η Γενί Σαφάκ «φτιάχνει κλίμα»: Προτεραιότητα η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στον ελληνοτουρκικό διάλογο - Media
 
Την ακραία μαξιμαλιστική ατζέντα της Τουρκίας εν όψει διαλόγου με την Ελλάδα, «χτίζει» και προωθεί η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, προβάλλοντας ως μείζον ζήτημα στο τουρκικό αφήγημα την απαίτηση της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.
 
Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα θα συμπεριληφθεί στον επικείμενο διάλογο με την Ελλάδα, κάτι βέβαια που η Αθήνα έχει απορρίψει κατηγορηματικά.
 
Με τίτλο: «Μετά την ακύρωση του Χάρτη της Σεβίλλης, οι Έλληνες στρατιώτες θα αναγκαστούν να φύγουν από τα νησιά» δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Γενί Σαφάκ υποστηρίζει πως η Ελλάδα μετά την υποχώρηση στο θέμα δικαιώματος ΑΟΖ στα νησιά, κάτι βέβαια που δεν ισχύει, δέχτηκε τις γερμανικές … παραινέσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί το συγκεκριμένο θέμα.
 
Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα η οποία με τη συμφωνία που έκανε με την Αίγυπτο άλλαξε γνώμη στις θέσεις της για την ΑΟΖ των νησιών και της οποίας ο μαξιμαλιστικός χάρτης της Σεβίλλης πλέον με τις κινήσεις της Τουρκίας θεωρείται ως άκυρος, τώρα επιμένει στην μη απομάκρυνση του στρατού από τα νησιά. Αλλά αυτή την στάση της που αποτελεί παραβίαση των συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων, η Ελλάδα δυσκολεύεται να την αιτιολογήσει στην διεθνή κοινή γνώμη.
 
Η Ελλάδα δέχτηκε την πρώτη έκκληση για εκκένωση των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών από την Γερμανία, ενώ μεταξύ των προτεραιοτήτων της Τουρκίας είναι και ο τραυματισμός των στρατιωτικών κινήσεων της Ελλάδας στα νησιά αυτά. Στην επικαιρότητα των επαφών που θα γίνουν ανάμεσα στις δύο χώρες στην προτεραιότητα θα βρίσκεται η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο στάτους με πρώτο το Καστελόριζο».
 
Πηγή: protothema.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:51