search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:43
MENU CLOSE

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στην υποβολή αιτήσεων

30.09.2020 08:37
Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στην υποβολή αιτήσεων - Media

 

Την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα» παρατείνει για ένα μήνα η κυβέρνηση (έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020). 

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην α’ κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού,

Συγκεκριμένα, αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το πρόγραμμα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πέτυχε καθώς μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις.

«Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις. Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια», πρόσθεσε ο Χρ. Σταϊκούρας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40