search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:21
MENU CLOSE

Δραματική αύξηση της φτώχειας στη Γαλλία

30.09.2020 13:49
Δραματική αύξηση της φτώχειας στη Γαλλία  - Media

 

Στα 9.300.000 υπολογίζονται σήμερα οι φτωχοί και όσοι κινδυνεύουν από τη φτώχεια στη Γαλλία. Πρόκειται για το 15% του πληθυσμού και βεβαίως ο κορωνοϊός έχει παίξει το ρόλο του. 

«Δεν έχουμε ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά», είναι η οδυνηρή διαπίστωση της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Secours populaire» (Λαϊκή Αρωγή), με αφορμή το αποτέλεσμα του ετήσιου βαρόμετρου για την φτώχεια που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, σε συνεργασία με την εταιρεία Ipsos. 

Στα 9.300.000 υπολογίζονται σήμερα οι φτωχοί και οι βρισκόμενοι σε επισφαλή κατάσταση στη Γαλλία. Πρόκειται για το 15% του πληθυσμού και βεβαίως ο κορωνοϊός έχει παίξει το ρόλο του. 

Κοντά στο εκατομμύριο υπολογίζονται ότι θα φθάσουν οι νέοι άνεργοι ως το τέλος του 2020. Ένας στους τρεις Γάλλους υπέστη απώλεια εισοδήματος, παρά τα διάφορα προγράμματα μερικής απασχόλησης.

Στο «κόκκινο» οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Με δυσκολία το 38% των  νοικοκυριών τα φέρνει βόλτα ως το τέλος του μήνα και οι λογαριασμοί στην τράπεζα είναι μονίμως στο «κόκκινο». Η δε πικρή διαπίστωση είναι ότι ο κατώτατος μισθός των 1.219 ευρώ στη Γαλλία δεν προφυλάσσει πλέον από τη φτώχεια, με συνέπεια για πολλούς τη στέρηση της τροφής.
Ένας στους 4 Γάλλους δηλώνει ότι περιορίζει την ποσότητα τροφής στο πιάτο του ή παραλείπει γεύματα.

Η μαζική επισιτιστική βοήθεια από τις διάφορες οργανώσεις επιτρέπει να επικεντρώνονται οι προσπάθειες στην κάλυψη του ενοικίου και να αποφεύγονται οι εξώσεις. Η «Secours populaire» βοηθάει πάνω από 3 εκατ. άτομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:20