search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:28
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος: Ο σύμβουλος του Μπάιντεν για την εξωτερική πολιτική είναι κοντά στις ελληνικές θέσεις

07.10.2020 06:15
Κουμουτσάκος: Ο σύμβουλος του Μπάιντεν για την εξωτερική πολιτική είναι κοντά στις ελληνικές θέσεις - Media

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε στην εκπομπή Briefing του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο για τον διάλογο με την Τουρκία, την κατάσταση στη Λέσβο, την απόφαση που αναμένεται για τη Χρυσή Αυγή, την υποψηφιότητα Μπάιντεν και πώς σχετίζεται με τις ελληνικές θέσεις.

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε διάλογο με την Τουρκία αν δεν το επιτρέπει η ατμόσφαιρα», δήλωσε ερωτώμενος για τις τελευταίες εξελίξεις και την έναρξη νέου διαλόγου με τη γείτονα χώρα. Ως «κίνηση πρόκλησης» χαρακτήρισε το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου. «Εκφράζω ανησυχία για το πώς θα κινηθεί η Τουρκία σε ενδεχόμενες συνομιλίες», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά με την κατάσταση στη Λέσβο μετά την καταστροφή της Μόριας ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή μένουν στο Καρά Τεπέ 8.500 μετανάστες και πρόσφυγες μένουν. «Τα πράγματα στη Λέσβο είναι υπό έλεγχο, δεν έχουν ξεφύγει», επεσήμανε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός.

Ευπρόσδεκτη η στήριξη του Μπάιντεν, σύμφωνα με τον κ. Κουμυοτσάκο, ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκεται κοντά στις ελληνικές θέσεις ο σύμβουλός του για την Εξωτερική Πολιτική. Συγκεκριμένα είπε: «Το δεξί χέρι του Μπάιντεν είναι κοντά στις ελληνικές θέσεις».

Σχετικά με τη Δίκη της Χρυσής Αυγής και την απόφαση που αναμένεται σχολίασε: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της – Δε μπορεί στην Ελλάδα της Δημοκρατίας να μεγαλώνουν άνθη του κακού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:28