search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:20
MENU CLOSE

ΕΝΦΙΑ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι εντοπίζουν λάθος στο εκκαθαριστικό

08.10.2020 06:29
ΕΝΦΙΑ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι εντοπίζουν λάθος στο εκκαθαριστικό - Media

 

Τροποιητική δήλωση στην εφαρμογή του συστήματος του taxisnet «Ε9 Περιουσιολόγιο» μπορούν να υποβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εντοπίσει κάποιο λάθος στο εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2014-2020 προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις.

Ωστόσο επισημαίνεται πως εάν από τις διορθώσεις που γίνουν στην δήλωση Ε9 προκύψει μείωση του βεβαιωθέντος φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε η αρμόδια ΔΟΥ θα καλέσει τον ιδιοκτήτη ακινήτου να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν του λόγου του το αληθές πριν προχωρήσει στην έκδοση του νέου εκκαθαριστικού σημειώματος του ΕΝΦΙΑ.

Πάντως μετά την υποβολή της παραπάνω τροποποιητικής δήλωσης θα εκδοθεί ούτως ή άλλως νέο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου μόνο για κάθε έτος (δηλαδή από το 2014- 2020) για το οποίο προκύπτει μείωση του φόρου έως το ποσό του 300 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24