search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40
MENU CLOSE

Στεγαστικά δάνεια: Δυνατότητα «μισής δόσης» και το 2021 – Έντονος προβληματισμός στις τράπεζες

08.10.2020 06:39
Πειραιώς: Μισή δόση στα δάνεια για όσους βγαίνουν από αναστολή - Media

 

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις διοικήσεις των τραπεζών, καθώς χιλιάδες δανειολήπτες έχουν εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που τους δίνεται και έχουν «παγώσει» την πληρωμή των δόσεων, κυρίως στεγαστικών δανείων.

Για τα χρέη προς τις τράπεζες, μια «απάντηση» θα δώσει το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ.

Μετά και την παράταση που δόθηκε για το τέλος Οκτωβρίου, τα δάνεια που θα ενταχθούν, αναμένεται να προσεγγίσουν τις 200.000.

Αυτοί οι δανειολήπτες θα πέσουν στα «μαλακά» τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2021 καθώς από τις μηδενικές καταβολές δόσεων (λόγω του παγώματος) που ισχύουν σήμερα, θα περάσουν στην καταβολή δόσης της τάξεως του 10% του συνολικού ποσού.

Για όσους δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, οι τράπεζες αναμένεται να ετοιμάσουν προτάσεις ρυθμίσεων ώστε μέσω επιμηκύνσεων ή μερικής αναστολής πληρωμών, να υπάρξει ομαλή επιστροφή στην «κανονικότητα».

Για παράδειγμα, εξετάζεται το 2021 να καταβάλλεται «μισή δόση» για χρονικό διάστημα από τρεις έως και 12 μήνες ανάλογα με την ανάγκη του κάθε πελάτη.

Αυτή τη στιγμή, σε πλήρη αναστολή εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 360.000 δάνεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40