search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Πώς η Apple σας προειδοποιεί αν το κινητό σας σας… παρακολουθεί

08.10.2020 12:56
Πώς η Apple σας προειδοποιεί αν το κινητό σας σας... παρακολουθεί - Media
 
Στην προσπάθειά τους να κάνουν τις διαφημίσεις που βλέπουμε στο διαδίκτυο όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες και «κομμένες και ραμμένες» στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη, οι εταιρείες καταφεύγουν σε μέσα που, αν και νόμιμα, ίσως και να μην είναι ιδιαιτέρως θεμιτά.
 
Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Google ή το Facebook κυριολεκτικά «ρουφούν» κάθε λεπτομέρεια της διαδικτυακής μας δραστηριότητας στο internet, την αναλύουν, την ομαδοποιούν και μετατρέπουν τα δεδομένα αυτά σε διαφημίσεις που μοιάζουν να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά μας.
 
 
Ωστόσο, άλλες εταιρείες ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους: το 2018 βρέθηκαν δεκάδες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στα κινητά μας και που αποκτούν πρόσβαση στα μικρόφωνα και τις κάμερες της συσκευής και επί της ουσιάς καταγράφουν διάφορες δραστηριότητές μας.
 
Φυσικά, πλέον ο κάθε χρήστης μπορεί να ελέγξει τα δικαιώματα που ζητούν οι εφαρμογές για διάφορα εξαρτήματα του smartphone μας (κάμερα, μικρόφωνο, αποθηκευτικός χώρος, κλπ), ενώ και οι εταιρείες που δημιουργούν τις εφαρμογές αναφέρουν τις προθέσεις τους στην Πολιτική Απορρήτου τους, ωστόσο, συχνά δεν δίνουμε και πολλή προσοχή.
 
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η Apple αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες των iPhone και iPad να γνωρίζουν αν και πότε μια εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στο μικρόφωνο ή/και την κάμερα της συσκευής τους, μέσω του iOS 14, της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας.
 
Έτσι, πλέον όταν μια εφαρμογή αρχίζει να χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού, ένα πράσινο φωτάκι ανάβει στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης και ένα πορτοκαλί φωτάκι όταν γίνεται χρήση του μικροφώνου της συσκευής, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να ανακαλέσει την άδεια μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01