search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Στις κάλπες οι Τουρκοκύπριοι – Ο Ακιντζί αναμετράται με τον «εκλεκτό» του Ερντογάν

11.10.2020 07:59
Στις κάλπες οι Τουρκοκύπριοι – Ο Ακιντζί αναμετράται με τον «εκλεκτό» του Ερντογάν - Media

 

Αντιμέτωπος με τον «εκλεκτό» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, βρίσκεται ο μέχρι πρότινος ηγέτης του ψευδοκράτους των κατεχομένων στην Κύπρο, Μουσταφά Ακιντζί.

Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί στις 08:00, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν 198.867 ψηφοφόροι, 22.000 περισσότεροι από ό,τι πέντε χρόνια πριν. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00.

Εκτός από τον Ακιντζί και τον Ταρτάρ, τις ψήφους των πολιτών διεκδικούν οι Κουτρέτ Οζερσάι, Σερντάρ Ντενκτάς, Αλπάν Ουζ, Μουσταφά Ουλάς, Αρίφ Σαλίχ Κίρνταγ, Αχμέτ Μποράν, Τουφάν Έρχουμαν, Ερχάν Αρικλί και Φουάτ Τσινέρ.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής στήριξης στον Τατάρ θεωρείται ότι η Άγκυρα προχώρησε στην προκλητική ενέργεια του ανοίγματος μέρους της παραλίας της κλειστής πόλης των Βαρωσίων.

Από την πλευρά του ο Ακιντζί δήλωσε παραμονές της αναμέτρησης ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές Αρχές να αποσυρθεί από την κούρσα, σημειώνοντας σύμφωνα με την Ahval ότι «υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν στενές σχέσεις και είναι πιστές σε αυτούς που κυβερνούν την Τουρκία. Έλαβα μήνυμα μέσω του γραμματέα μου ότι θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια και τους οικείους μου να μην συμμετάσχω στις εκλογές». Η τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα απάντησε χαρακτηρίζοντας «εκτός πραγματικότητας» τις αιτιάσεις του Ακιντζί.

Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα κάλεσε εκ νέου τους ψηφοφόρους να σεβαστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να προσέλθουν στις κάλπες με μάσκες και τηρώντας το social distancing. Ο νέος ηγέτης των κατεχομένων εκλέγεται με απλή πλειοψηφία και αν δεν συγκεντρώσει κάποιος από τους υποψηφίους το 50% + 1 ψήφο, τότε θα διεξαχθεί β’ γύρος την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59