search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:10
MENU CLOSE

Fake news των Τούρκων τα περί «ανακάλυψης» των ελληνικών υποβρύχιων

15.10.2020 17:01
Fake news των Τούρκων τα περί «ανακάλυψης» των ελληνικών υποβρύχιων - Media
 
Μια ακόμη επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας επιχείρησε σήμερα η τουρκική προπαγάνδα. Ενοχλημένοι από την αποκάλυψη ότι σε όλη την προηγούμενη κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν στην ανατολική Μεσόγειο προσπαθούσαν ματαίως να ανακαλύψουν τα ελληνικά υποβρύχια, διοχέτευσαν σήμερα στη πιστή στο καθεστώς Hurriyet βίντεο όπου εμφανίζεται ένα υποβρύχιο.
 
Επιχείρησαν με αυτό τον τρόπο και με το συνοδευτικό κείμενο που περιέχει διάφορες φράσεις «περιπαικτικές» κατά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να αποδείξουν ότι δήθεν τα ελληνικά υποβρύχια δεν ήταν αόρατα και ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τα είχαν εντοπισμένα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης.
 
Μόνο που υπάρχουν, όπως αποκαλύπτει το Hellas Journal, δύο στοιχεία: Πρώτον πουθενά από το ίδιο το βίντεο δεν προκύπτει ότι το εικονιζόμενο υποβρύχιο ανήκει στον ελληνικό στόλο. Πρόκειται απλώς για ισχυρισμό την πατρότητα του οποίου μάλιστα δεν αναλαμβάνει κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης ή των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.
 
Επίσης, στρατιωτικές πηγές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μιλώντας στο Hellas Journal, διαβεβαίωναν ότι το βίντεο είναι fake επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την κλασσική προπαγάνδα της Τουρκίας που προφανώς θέλει να τονώσει το ηθικό της δικής της πλευράς, μετά την αποτυχία της να εντοπίσει τα ελληνικά υποβρύχια.
 
Υπενθύμιζαν δεν ότι πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε πει: «Απέδειξαν την αξία τους ως διαφοροποιητικοί παράγοντες υπεροχής στο πεδίο, κατά την πρόσφατη κρίση. Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι σχετικές δυνάμεις των Τούρκων. Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών όσον αφορά στην πρόωση, έχουν ένα (αν μπορώ να το πω έτσι σχηματικά) σιωπηλό σύστημα και δεν γίνονται αντιληπτά από τα ελικόπτερα ή τα αεροπλάνα ή τα πλοία επιφανείας που τα ψάχνουν».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:09