search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:28
MENU CLOSE

Πρόσθετο ΕΝΦΙΑ έως και για πέντε χρόνια θα πληρώσουν όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετα

16.10.2020 06:13
Πρόσθετο ΕΝΦΙΑ έως και για πέντε χρόνια θα πληρώσουν όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετα - Media

 

Πρόσθετο ΕΝΦΙΑ έως και για πέντε χρόνια θα πληρώσουν, αναδρομικά, όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετα και ημιυπαίθριους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η απόφαση αφορά όσους έκαναν διορθώσεις στα αδήλωτα – αυθαίρετα τετραγωνικά στους δήμους ή τακτοποίησαν ημιυπαίθριους και αυθαίρετα. Η εν λόγω κατηγορία ιδιοκτητών ακινήτων θα πρέπει τώρα -μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ- να κάνουν τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9.

Μετά την οριστική υποβολή της τροποποιητικής Ε9 -η διαδικασία υποβολής, χωρίς πρόστιμα, θα ξεκινήσει σύντομα- οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν ένα νέο εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ. Σε αυτό το εκκαθαριστικό θα προκύπτει αυξημένος φόρος για ένα έως και πέντε έτη, που θα υπολογίζεται βάσει των τετραγωνικών που δεν είχαν «ξεχαστεί». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν και τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Η ΑΑΔΕ, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», προειδοποιεί ότι θα παρακολουθεί προσεκτικά τη διαδικασία, διασταυρώνοντας αν τα τετραγωνικά που δηλώθηκαν στους δήμους αντιστοιχούν σε όσα είναι καταχωρισμένα στο TAXISnet. Σε περίπτωση απόκλισης θα εντοπιστούν και θα τους σταλούν να «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα αποπληρωθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις. Το ΥΠΟΙΚ είχε δώσει τη δυνατότητα να «παραλειφθεί» η πρώτη δόση του Σεπτεμβρίου και να καταβληθεί διπλή δόση τον Οκτώβριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03