search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:16
MENU CLOSE

Κίνηση υψηλού συμβολισμού από Σαουδάραβα πρίγκιπα: Δείτε τι έκανε όταν έμαθε ότι ο καφές του ήταν τουρκικής προέλευσης (Video)

16.10.2020 13:25
Κίνηση υψηλού συμβολισμού από Σαουδάραβα πρίγκιπα: Δείτε τι έκανε όταν έμαθε ότι ο καφές του ήταν τουρκικής προέλευσης (Video) - Media

 

To ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας δεν είναι και στο καλύτερο σημείο τους είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Οι προσπάθειες του Ερντογάν να παρουσιαστεί ως παράγοντας ενότητας του μουσουλμανικού κόσμου, η υποστήριξη της Άγκυρας στο Κατάρ, η δολοφονία Κασόγκι, οι παρεμβάσεις της Τουρκίας σε Συρία και Λιβύη, έχουν κάνει το Ριάντ πολύ καχύποπτο έναντι της Άγκυρας.

Από την άλλη, η Σαουδική Αραβία μπλόκαρε την προσπάθεια της Τουρκίας να γίνει μη μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, έκοψε από τα τηλεοπτικά της δίκτυα τις μεταγλωττισμένες τουρκικές σαπουνόπερες και φαίνεται να παίρνει θέση υπέρ της Αρμενίας στη νέα διένεξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ενδεικτική της κακής σχέσης των δύο χωρών είναι και η αντίδραση μέλους της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, αλ Σαούντ, για κάτι πολύ συνηθισμένο, δηλαδή, έναν καφέ.

Σε βίντεο που ανέβηκε στα social media, ο κυβερνήτης του Ριάντ, πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Μπαντάρ αλ Σαούντ εμφανίζεται να παίρνει καφέ από έναν πλανόδιο, τον οποίο και ρωτάει ποια είναι η προέλευση του καφέ.

Όταν ο πωλητής του λέει ότι είναι «τούρκικος», ο πρίγκιπας τον επίστρέφει με επιφώνημα απογοήτευσης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:14