25/10/2020 10:03:35

Οι ΗΠΑ διερευνούν αν η Τουρκία ενεργοποίησε τους S400 - «Αν ναι, θα καταδικαστεί με τον πιο αυστηρό τρόπο»

Οι ΗΠΑ διερευνούν αν η Τουρκία ενεργοποίησε τους S400 - «Αν ναι, θα καταδικαστεί με τον πιο αυστηρό τρόπο» - Media

 

Στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δοκιμές ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 στη Σινώπη της βόρειας Τουρκίας αναφέρεται το γερμανικό τηλεοπτικό δίκυο n-tv εστιάζοντας στην αντίδραση των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ αντέδρασαν οργισμένα. Εάν επιβεβαιωθούν οι αναφορές, η δοκιμή θα "καταδικαστεί" με τον πιο αυστηρό τρόπο, δήλωσε εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη προειδοποιήσει για πιθανές συνέπειες αν η Τουρκία εγκαταστήσει το σύστημα (…) Oι ΗΠΑ έχουν απειλήσει την Άγκυρα με κυρώσεις, εάν ο νατοϊκός αυτός εταίρος ενεργοποιήσει τους S-400. Ως απάντηση στην πρώτη παράδοση ρωσικών πυραύλων, οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποσύρει την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής της τελευταίας γενιάς αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F35.»

Για το ίδιο θέμα το Spiegel Online παρατηρεί: «Η Δύση θεωρεί ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια και ότι δεν είναι συμβατό με τα στρατιωτικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Η Ουάσινγκτον φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα του ΝΑΤΟ, εάν η Άγκυρα ανέπτυσσε και ενεργοποιούσε το ρωσικό αμυντικό σύστημα S-400 στην επικράτειά της».

Πηγή: Deutsche Welle

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.