search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:02
MENU CLOSE

Χρυσοχοΐδης: Προαναγγελία σκλήρυνσης στάσης ΕΛΑΣ σε πλατείες και χώρους συνωστισμού

21.10.2020 09:18
5161758.jpg

 

Τη νέα στάση της ΕΛ.ΑΣ όσο αφορά τους ελέγχους, για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, περιέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του ύστερα από σύσκεψη που είχε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν επιχειρησιακά σχέδια που είναι σε εξέλιξη.

Προειδοποίησε ότι «θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά» και ότι η αστυνομία «κάνει χιλιάδες ελέγχους, διαπιστώνει επίσης χιλιάδες παραβάσεις». Ξεκαθάρισε δε ότι «δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα».

Προφανώς ο υπουργός προλειαίνει το έδαφος για πιο σκληρή στάση της ΕΛΑΣ στις πλατείες και σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Πιθανώς σε «επιχειρησιακά σχέδια» της Αστυνομίας είναι να αναβιώσουν πάλι εικόνες ντροπής με άνδρες των ΜΑΤ να κακοποιούν νέους και παιδιά σε πλατείες, να ρίχνουν χημικά ή να κάνουν συλλήψεις, εμπεδώνοντας ένα κλίμα καταστολής και όχι πειθούς της κοινωνίας που στενάζει κάτω από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός και η οικονομική κρίση.

Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

«Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται. Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα μπορεί, με τις δράσεις της, την ευθύνη των πολιτών της, να αντιμετωπίσει κι αυτόν τον αόρατο εχθρό».

«Η Ελληνική Αστυνομία», υπογράμμισε ο υπουργός, «είναι παρούσα στην αντιμετώπιση του Covid. Κάνει χιλιάδες ελέγχους, διαπιστώνει επίσης χιλιάδες παραβάσεις. Δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι είναι οι αρμοδιότεροι όλων να δίνουν οδηγίες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:02