search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Κρήτη: Καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας – Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι, κλειστό το αεροδρόμιο (Videos/Photos)

21.10.2020 11:02
Κρήτη: Καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας - Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι, κλειστό το αεροδρόμιο (Videos/Photos)  - Media

 

Δύσκολες ώρες βιώνει η Κρήτη, και ειδικά η πόλη του Ηρακλείου, μετά το βραδινό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Την ίδια ώρα σφοδρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν το νησί.

Δεκάδες είναι τα πλημμυρισμένα σπίτια στην περιοχή της Αλικαρνασσού, με τους κατοίκους να προσπαθούν με σκούπες και κουβάδες να απομακρύνουν τα όμβρια ύδατα και να σώσουν ότι μπορούν από την περιουσία τους.

Η Πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση να αποφεύγεται η διέλευση από τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο λόγω μεγάλης ποσότητας νερού στην περιοχή, ενώ δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Όπως τονίζεται το ύψους του νερού που κατεβαίνει δίπλα από την γέφυρα της Εθνικής (από το Αστυνομικό Μέγαρο) φτάνει τουλάχιστον το 1 μέτρο και υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Υπήρξαν εγκλωβισμένοι οδηγοί σε οχήματα ενώ τα προβλήματα εντοπίζονται σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής και για το λόγο αυτό οι αρχές ζητούν περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες. 

Δείτε το βίντεο:

Τέλος, από το μένος της σφοδρής βροχόπτωσης δεν γλίτωσε ούτε το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Το αεροδρόμιο υπέστη φθορές στην οροφή με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο εσωτερικός χώρος ενώ ο εξωτερικός μετατράπηκε σε απέραντη  λίμνη από λασπόνερο.

Όπως ανακοινώθηκε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παραμείνει προσωρινά κλειστό έως τις 16:30 το απόγευμα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:48