search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:43
MENU CLOSE

Βρετανοί πτηνοτρόφοι: «Θα κάνετε Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα»

21.10.2020 20:26
Χριστούγεννα: Πότε η γαλοπούλα μπορεί να γίνει αιτία δηλητηρίασης - Media

 

Η ένωση πτηνοτρόφων της Βρετανίας ζήτησε από την κυβέρνηση να εξαιρέσει από τα μέτρα καραντίνας για την αντιμετώπιση της Covid-19 τους αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι Βρετανοί θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα στα πιάτα τους.

Η εξαίρεση που προτείνεται αφορά τουλάχιστον 1.000 εποχιακούς εργάτες από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία. Και αυτό γιατί στη Βρετανία υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων εργατών για τη σφαγή και τη διαχείριση των πτηνών, όπως αναφέρει το British Poultry Council. «Είναι αδύνατον να εκπαιδεύσουμε Βρετανούς εργάτες στον περιορισμένο χρόνο που απομένει», τονίζουν οι πτηνοτρόφοι.

Εάν δεν καλυφθεί το κενό «θα είναι σημαντικές οι επιπτώσεις στην παραγωγή και, κατά συνέπεια, στην τιμή» της γαλοπούλας. Και αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν τρόφιμα για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο, είπε ο γενικός διευθυντής του BPC, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς.

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα πωλούνται περίπου 9 εκατομμύρια βρετανικές γαλοπούλες αλλά οι πτηνοτρόφοι φέτος αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες, λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης συναθροίσεων μεταξύ ανθρώπων που δεν ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό. Εάν το μέτρο αυτό διατηρηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, μπορεί να μειωθεί η ζήτηση, αφού οι Βρετανοί δεν θα επιτρέπεται να οργανώσουν δείπνα με τη συμμετοχή πολλών καλεσμένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40