search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Δίκη Χρυσής Αυγής: Από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται ποιοι χρυσαυγίτες θα φυλακιστούν

22.10.2020 09:01
Δίκη Χρυσής Αυγής: Από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται ποιοι χρυσαυγίτες θα φυλακιστούν - Media

 

Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής και σε μία ώρα θα ανακοινώσει την απόφασή του για το ποιοι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Νωρίτερα οι δικαστές αποφάσισαν να απορριφθούν τα αιτήματα του Ηλία Κασιδιάρη (και το σημερινό του Ρουπακιά) και από τα αιτήματα του Γιάννη Λαγού, να γίνει δεκτό μόνο αυτό που αφορά τα βουλεύματα του 2019.

Ο Η. Κασιδιάρης αυτοπροσώπως ζήτησε χθες από το δικαστήριο να διερευνήσει κλήση που φέρεται να έχει γίνει δύο μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου επί κυβέρνησης Σαμαρά προς κάποιον χρυσαυγίτη, ο οποίος την ημέρα της δολοφονίας επικοινώνησε με τον Ρουπακιά, αλλά και να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί του ο Δημήτριος Βαρτζόπουλος, τον οποίο υπέδειξε ως το πρόσωπο που είχε επικοινωνία με τον χρυσαυγίτη και τον οποίο χαρακτήρισε «εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά».

Να σημειωθεί ότι ο συνήγορος του Ρουπακιά μετέφερε στο δικαστήριο το αίτημα του πελάτη του: «Ο Γιώργος Ρουπακιάς παρακαλεί να γίνει δεκτό το αίτημα Κασιδιάρη».

Απο τη μεριά του ο ευρωβουλευτής Γ. Λαγός ζήτησε: 

– να αναγνωστούν δηλώσεις του από βίντεο ότι εάν δεν του δοθεί αναστολή, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

– να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να σταλεί έγγραφο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με το οποίο διατασσόταν η έξοδός του από τη χώρα. Να σημειωθεί ότι η ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρίνιζε ότι το έγγραφο αυτό δεν αφορά τον Γ. Λαγό. Άλλωστε, από την περασμένη Τρίτη ο ευρωβουλευτής βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

– να αναγνωστούν δύο βουλεύματα του 2019, που αναφέρουν ότι αίρεται ο περιοριστικός όρος εξόδου του από τη χώρα. Στα βουλεύματα αυτά αναφέρθηκε χθες η εισαγγελέας, ενώ η πρόεδρος έχει ήδη απαντήσει ότι τα βουλεύματα του 2019 δεν αντικαθιστούν το βούλευμα του 2015 με το οποίο διατασσόταν η προφυλάκισή του λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων το 2015.

Τελικά μόνο το τελευταίο αίτημά του έγινε δεκτό. 

Ποιοι κατηγορούμενοι είναι παρόντες

Στη δικαστική αίθουσα σήμερα Πέμπτη βρίσκονται οι

– Αρτέμης Ματθαιόπουλος

– Ι. Αγγος, Αν. Μιχάλαρος, Θ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Λ. Τσαλίκης (συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

– Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος (απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

– Χρ. Χατζηδάκης (πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

– Β. Σιατούνης, Αθ. Στράτος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35