search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:50
MENU CLOSE

Εντυπωσιακό κιτρινο-πράσινο Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία (Photos/Video)

22.10.2020 10:03
Εντυπωσιακό κιτρινο-πράσινο Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία (Photos/Video) - Media

 

Το Βόρειο Σέλας αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα φυσικά φαινόμενα στη Γη, και οι κινηματογραφιστές ανά τον κόσμο δε χορταίνουν να προσπαθούν να το… φυλακίσουν στον φακό τους.

Στο βίντεο που ανέβασε το αμερικανικό δίκτυο ΑBC, και το αναδημοσιεύει η Καθημερινή, με τεχνική βαθμιαίας παρέλευσης χρόνου (time lapse) έχει κινηματογραφηθεί το Βόρειο Σέλας από τη βόρεια Νορβηγία, και συγκεκριμένα το νησί Σένγια, το δεύτερο μεγαλύτερο της σκανδιναβικής χώρας.

Εκεί όπου η μέση θερμοκρασία στον Οκτώβριο είναι μόλις 3 βαθμοί Κελσίου, οι 7.500 κάτοικοι αποζημιώνονται τις ξάστερες βραδιές από το εντυπωσιακό φωτεινό σόου που στήνουν στον ουρανό τα ηλεκτρόνια και πρωτόνια διαστημικής προέλευσης που συγκρούονται στην ατμόσφαιρα προς τέρψη δική μας.

Οι φαντασμαγορικές εικόνες του φωτός που χορεύει στον ουρανό καθίστανται ακόμη πιο εντυπωσιακές με το time lapse του φακού, ενώ το κιτρινο-πράσινο χρώμα του είναι σχετικά σπάνιο, δεδομένου ότι συνήθως το Βόρειο Σέλας είναι κυρίως λευκό και λίγο κόκκινο στις άκρες του.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:50