search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:27
MENU CLOSE

Απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και εργασίας στη δομή του Καρά Τεπέ

23.10.2020 10:26
Απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και εργασίας στη δομή του Καρά Τεπέ - Media

 

Η Περιφερειακή Επιτροπή Εργαζομένων στο ΚΥΤ Λέσβου μετά από συνέλευση που πραγματοποίησε στο πρώην πεδίο βολής στον Καρά Τεπέ Λέσβου, όπου εδρεύει το προσωρινό ΚΥΤ Λέσβου, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο εργασίας της προσωρινής δομής.

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα stonisi.gr, παρά τις  τις επισημάνσεις που έχουν γίνει από τον σύλλογό και τις υποσχέσεις που δόθηκαν, και παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειές και τη συνδρομή στο μέγιστο με προσωπικά μέσα των εργαζομένων για τη διεκπεραίωση διοικητικών καθηκόντων το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αδιαφορεί.  

Διοικητικές υπηρεσίες στην ύπαιθρο

«Ενάμιση μήνα μετά τη δημιουργία της προσωρινής δομής στον Καρά Τεπέ δεν έχει προβλεφθεί χώρος για τη διοίκηση και το προσωπικό. Η διεκπεραίωση διοικητικών καθηκόντων εξακολουθεί να γίνεται σε εξωτερικούς χώρους ή/και με προσωπικά μέσα των εργαζομένων.

Χωρίς  νερό εν μέσω πανδημίας

Δεν υπάρχουν τουαλέτες για το προσωπικό ούτε τρεχούμενο νερό εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Το προσωπικό εκτίθεται καθημερινά σε κίνδυνο μετάδοσης κορωνοϊού από την απουσία πραγματικών μέτρων ατομικής προστασίας και τον συνωστισμό – συγχρωτισμό πολλών εργαζομένων μέσα σε περιορισμένους χώρους (σκηνές). Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν τηρείται ενώ η Λέσβος βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό για τον κορωνοϊό και με επιβεβαιωμένα κρούσματα εντός του ΚΥΤ.

Στους εργαζόμενους ανατίθενται αρμοδιότητες μη προβλεπόμενες από τη νομοθεσία της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης με κίνδυνο να θεωρηθούν έκνομες ενέργειες με ό,τι αυτό ενδέχεται να επιφέρει ως συνέπεια.

Χωρίς λουτρά και με ελάχιστες τουαλέτες 

Τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης των εργαζομένων αντιμετωπίζουν και οι φιλοξενούμενοι από την απουσία λουτρών και τον μικρό αριθμό τουαλετών σε σχέση με τον πληθυσμό.

Καλούμε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση καθώς ο χειμώνας είναι προ των πυλών και άρχισε να διαφαίνεται πόσο δύσκολη θα είναι η διαβίωση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:26