26/11/2020 14:21:58
29.10.2020 / ΜΑΡΙΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2149 στις 28-10-2020

«Μνημείο ψεύδους» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή

«Μνημείο ψεύδους» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή - Media

 

Ούτε ένα ούτε δύο: 33 ψέματα μέτρησε στην ομιλία Μητσοτάκη την Κυριακή η Κουμουνδούρου. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έμεινε ικανοποιημένος και να θεώρησε επιτυχημένη την πρωτοβουλία του για την πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα, ωστόσο θεώρησε ότι το κλείσιμο της συζήτησης με την ομιλία του Μητσοτάκη αδίκησε την όλη συζήτηση, καθώς εκτοξεύτηκαν ανακρίβειες και ψεύδη που έμειναν αναπάντητα.

Έτσι, την Τρίτη, δυο μέρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και μία μέρα μετά την ψήφιση του νόμου, η Κουμουνδούρου επανήλθε επισημαίνοντας αναλυτικά τα σημεία στα οποία ο πρωθυπουργός είπε ψέματα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ο πρωθυπουργός δεν προέβη απλώς στην παρουσίαση της δικής του οπτικής επί των γεγονότων αλλά διαστρέβλωσε τα ίδια τα γεγονότα, εγείροντας, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πάντα, «ηθικό ζήτημα» που όφειλε να αποκαταστήσει παρουσιάζοντας την αλήθεια.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ήταν ψευδής η αναφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαβούλευση δεν έκανε κανένα σχόλιο, ότι συντάχθηκαν με αυτό οι φορείς αλλά όχι οι τράπεζες (το ανάποδο έγινε, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας αναλυτικά δηλώσεις και ανακοινώσεις), ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε έκρηξη του ιδιωτικού χρέους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019, ότι με τον νέο πτωχευτικό κώδικα υπάρχει η δυνατότητα επαναγοράς της πρώτης κατοικίας από αυτούς που δεν έχουν τελικά τη δυνατότητα να κρατήσουν για κάποιο μεταβατικό διάστημα την κυριότητά της.

Πέραν του πτωχευτικού, μετρούν μια σειρά ακόμη ψευδών αναφορών σε σχέση με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις (Ελληνικό), τον ΕΝΦΙΑ, το ύψος του πακέτου για την πανδημία κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.