search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:58
MENU CLOSE

«Μνημείο ψεύδους» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2149
28-10-2020
29.10.2020 04:00
syriza_0-1.jpg

 

Ούτε ένα ούτε δύο: 33 ψέματα μέτρησε στην ομιλία Μητσοτάκη την Κυριακή η Κουμουνδούρου. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έμεινε ικανοποιημένος και να θεώρησε επιτυχημένη την πρωτοβουλία του για την πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα, ωστόσο θεώρησε ότι το κλείσιμο της συζήτησης με την ομιλία του Μητσοτάκη αδίκησε την όλη συζήτηση, καθώς εκτοξεύτηκαν ανακρίβειες και ψεύδη που έμειναν αναπάντητα.

Έτσι, την Τρίτη, δυο μέρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και μία μέρα μετά την ψήφιση του νόμου, η Κουμουνδούρου επανήλθε επισημαίνοντας αναλυτικά τα σημεία στα οποία ο πρωθυπουργός είπε ψέματα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ο πρωθυπουργός δεν προέβη απλώς στην παρουσίαση της δικής του οπτικής επί των γεγονότων αλλά διαστρέβλωσε τα ίδια τα γεγονότα, εγείροντας, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πάντα, «ηθικό ζήτημα» που όφειλε να αποκαταστήσει παρουσιάζοντας την αλήθεια.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ήταν ψευδής η αναφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαβούλευση δεν έκανε κανένα σχόλιο, ότι συντάχθηκαν με αυτό οι φορείς αλλά όχι οι τράπεζες (το ανάποδο έγινε, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας αναλυτικά δηλώσεις και ανακοινώσεις), ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε έκρηξη του ιδιωτικού χρέους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019, ότι με τον νέο πτωχευτικό κώδικα υπάρχει η δυνατότητα επαναγοράς της πρώτης κατοικίας από αυτούς που δεν έχουν τελικά τη δυνατότητα να κρατήσουν για κάποιο μεταβατικό διάστημα την κυριότητά της.

Πέραν του πτωχευτικού, μετρούν μια σειρά ακόμη ψευδών αναφορών σε σχέση με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις (Ελληνικό), τον ΕΝΦΙΑ, το ύψος του πακέτου για την πανδημία κ.λπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:48