search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:13
MENU CLOSE

Επίσημο: Παραιτήθηκε ο Μπαρτομέου από την προεδρία της Μπαρτσελόνα

27.10.2020 21:35
Επίσημο: Παραιτήθηκε ο Μπαρτομέου από την προεδρία της Μπαρτσελόνα - Media

 

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από την προεδρία της Μπαρτσελόνα ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και όλη η διοίκησή του. Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα τα τελευταία έξι χρόνια, παραιτήθηκε γιατί η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας δεν βοήθησε ώστε το δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή (ή όχι) της διοίκησης του να μετατεθεί κατά 15 ημέρες, ώστε να διεξαχθεί με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και σε 21 διαφορετικά σημεία της Καταλονίας και της Ισπανίας.

Ο Μπαρτομέου, ο τέταρτος από τους τελευταίους πέντε προέδρους της Μπαρτσελόνα που παραιτείται (!), αφού είχαν προηγηθεί οι Τζουσέπ Γιουίς Νούνιεθ, Τζουάν Γκασπάρ και Σάντρο Ροσέλ (εξαίρεση αποτέλεσε ο Τζουάν Λαπόρτα), μίλησε με σκληρά λόγια για την τοπική κυβέρνηση, αφού υποστήριξε αρχικά ότι «ζητήσαμε νομική κάλυψη από την τοπική κυβέρνηση, όπως ζητούσε εκείνη από την κεντρική κυβέρνηση για να λάβει μέτρα για την πανδημία. Επέλεξε να νίψει τας χείρας της σε μια κατάσταση που προφανώς ήταν άβολη για εκείνη».

Πηγή: gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:12