search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:29
MENU CLOSE

Μαστιχωτά μπράουνις με όψη Χαλοουίν για τα παιδιά

30.10.2020 10:05
halloween-mummy-brownies-hero.jpg

 

Υλικά

225 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή κομμένο σε μικρά κομμάτια

450 γραμμάρια ημίγλυκη κουβερτούρα σε σταγόνες (2,5 κούπες χωρισμένες)

4 μεγάλα αυγά

250 γραμμάρια ζάχαρη (1 και ¼ κούπας ζάχαρη)

6,2 γραμμάρια κόκκοι στιγμιαίου καφέ (1 κουταλιά της σούπας)

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

85 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

43 γραμμάρια άγλυκη σκόνη κακάο

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175ο C. Βουτυρώστε ένα ταψί 23 Χ 23 εκατοστά και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώστε 2 κούπες σταγόνες σοκολάτας και το βούτυρο της συνταγής, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά.

Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί 4 αυγά, τη ζάχαρη και τον καφέ, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε το χλιαρό μίγμα σοκολάτας στο μείγμα αυγών. Προσοχή με τη σοκολάτα να μην είναι ούτε ζεστή αλλά ούτε και πολύ κρύα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να αναδιπλώσετε το μίγμα των στέρεων υλικών στο μίγμα των υγρών μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην αναμιγνύετε υπερβολικά. Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και πασπαλίστε με την υπόλοιπη 1/2 κούπα σταγόνων σοκολάτας. Ψήστε στους 175ο C για 35-40 λεπτά ανάλογα με το πόσο μαστιχωτό επιθυμείτε το κέικ. Πάντως μην ξεπεράσετε τα 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε!

 

Συμβουλή

Μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπράουνις με πηκτό γλάσσο ζάχαρης (για τον ιστό αράχνης), λωρίδες ζαχαρόπαστας (για τη μούμια) και ματάκια από ζαχαρόπαστα και να ενθουσιάσετε τα παιδιά, μετατρέποντάς τα σε τρομακτικά μπράουνις για το Χαλοουίν. Θα πρέπει όμως να παραλείψετε σε αυτή την περίπτωση τις εξτρά πασπαλισμένες σταγόνες σοκολάτας για να είναι πιο όμορφο και όχι τόσο βαρύ το αποτέλεσμα.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:29