search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:57
MENU CLOSE

Formula 1: Νέος θρίαμβος του Χάμιλτον – Έγραψε ιστορία η Mercedes

01.11.2020 16:40
Formula 1: Νέος θρίαμβος του Χάμιλτον - Έγραψε ιστορία η Mercedes - Media

 

Είναι που είναι μακράν του δεύτερου ο καλύτερος πιλότος που κυκλοφορεί στις πίστες της Formula 1, έχει και την τύχη με το μέρος του!

Άλλωστε λένε πως η τύχη συνοδεύει τους ισχυρούς. Κι ο Λιούις Χάμιλτον, μολονότι στην πίστα της Ίμολα δεν άρχισε καλά, στη συνέχεια κι έχοντας την τύχη με το μέρος του, επιβεβαίωσε την κυριαρχία του πανηγυρίζοντας την 93η νίκη στην καριέρα του.

Ο Βάλτερι Μπότας που στάθηκε άτυχος, καθώς δέχθηκε την προσπέραση του Χάμιλτον, όχι στην κανονική ροή του αγώνα, αλλά με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ακόμη πιο άτυχος όμως ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, καθώς όχι μόνο έχασε τη δεύτερη θέση από το προσπέρασμα του Χάμιλτον αλλά έχασε και την τρίτη καθώς λόγω κλαταρίσματος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ο οποίος τερμάτισε τρίτος πανηγυρίζοντας το 30ό πόντιουμ της καριέρας του. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν ο εκπληκτικός Κβίατ, οι Λεκλέρκ, Πέρες, Σάινθ, Νόρις και οι δύο πιλότοι της Alfa Romeo Ραϊκόνεν και Τζιοβινάτσι.

Ο αγώνας στην Ιμολα, που φιλοξένησε γκραν πρι για πρώτη φορά μετά το 2006, απέκτησε ιστορικό και πανηγυρικό χαρακτήρα για τη Mercedes καθώς πανηγύρισε την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου τίτλου στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Μάλιστα η ομάδα του Τότο Βολφ έγινε η πρώτη που κατακτά επτά σερί πρωταθλήματα καθώς έσπασε το ρεκόρ της Ferrari που από το 1999 έως το 2004 κατέκτησε έξι.

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33