search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:25
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης: Μετά από 9 μήνες πανδημίας, παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει «σχετικά λίγες ΜΕΘ»

03.11.2020 12:23
gerapetritis-1.jpg

 

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας εν μέσω γιγάντωσης των κρουσμάτων και αύξησης των διασωληνωμένων ασθενών.

Ο Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στον OPEN τόνισε ότι βασική έγνοια της κοινωνίας αυτήν την περίοδο είναι η ανάγκη για ασφάλεια στην υγεία, την εργασία και στο εισόδημα και αυτή οφείλει να είναι η μέριμνα της Πολιτείας για να είναι αποτελεσματική και η διαχείριση της πανδημίας. Άσκησε δε κριτική στην κυβέρνηση «για ανεπαρκή μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας σε ΜΜΜ, σχολεία και χώρους εργασίας».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, παραδέχτηκε ότι η χώρα μας έχει «σχετικώς λίγες ΜΕΘ», παρότι βρισκόμαστε πλέον 9 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και στην Ελλάδα. Είπε συγκεκριμένα πως «η Ελλάδα με τις σχετικώς λίγες ΜΕΘ αντέχει απολύτως, ενώ χώρες με ισχυρή παράδοση, όπως το Βέλγιο, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε τεράστια έλλειψη ΜΕΘ». Κατά τα άλλα, υπεραμυνόμενος της πολιτικής της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία, ισχυρίστηκε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας «έχει ενισχυθεί το τελευταίο 15μηνο με έναν τρόπο που δεν είχε συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση».

Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε επίσης ότι «όταν χώρες ανάλογου μεγέθους, όπως το Βέλγιο ή η Πορτογαλία, ακούμε ότι έχουν ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που ξεπερνά τις 25.000, όταν χώρες με τεράστιες δυνατότητες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία έχουν 30.000 κρούσματα ημερησίως, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτό». Μια εξήγηση της κατάστασης που διαφοροποιείται από το πα΄γιο αφήγημα της κυβέρνησης και των επιστημόνων που βρίσκονται στο πλευρό της ότι «η προστασία από τον κορωνοϊό και η μη διάδοση του ιού είναι ατομική μας ευθύνη»…

Επίσης ο υπουργός Επικρατείας έδωσε και ορισμένα άλλα στοιχεία, όπως ότι έχουν προσληφθεί 7.000 νοσηλευτές και γιατροί που εντάχθηκαν αμέσως, ότι σήμερα έχουμε κάτι παραπάνω από 300 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που είναι αφιερωμένες στην Covid 19 και υπάρχει η δυνατότητα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, αλλά κόβοντας ΜΕΘ από άλλες χρήσεις. Γενικά για τις κλίνες ΜΕΘ, «από τις 557 που παραλάβαμε, σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 1.000».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:25