26/01/2021 03:28:25

Κορωνοϊός- μέτρα: Πόσοι μπορούν να μπουν σε ένα αυτοκίνητο και πότε φοράμε μάσκα

Κορωνοϊός- μέτρα: Πόσοι μπορούν να μπουν σε ένα αυτοκίνητο και πότε φοράμε μάσκα - Media

 

Η σύγχυση που επικρατεί στον κόσμο για το πόσοι και ποιοι μπορούν να μπαίνουν σε αυτοκίνητο χωρίς να φοράνε μάσκα ή πότε θα πρέπει να φοράνε μάσκα εάν μπαίνουν στο αυτοκίνητο, είναι μεγάλη. 
Επίσης όλοι αναρωτούνται «εάν βρίσκομαι σε κόκκινη περιοχή, ή σε γκρίζα, ή σε κίτρινη πότε και πως θα πρέπει να φοράω μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο». Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους διευκρινίζουμε τι ισχύει και τι όχι σχετικά με τη μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο και πότε τη φοράμε. 
Τόσο στις κόκκινες όσο και στις κίτρινες περιοχές η μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο για επιβάτες και οδηγούς είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται μόνο οι συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού που εάν είναι μόνο εκείνοι μέσα, μπορούν να μη φορούν μάσκα. 
Και στο ερώτημα πόσοι μπορούν να μπουν στο αυτοκίνητο η απάντηση είναι: Στις κίτρινες περιοχές μπορούν να μπουν ο οδηγός και άλλοι 3 επιβάτες. Στις κόκκινες περιοχές μόνο ο οδηγός και ο συνοδηγός. Το όριο αυτό δεν ισχύει σε καμία περιοχή εάν στο αυτοκίνητο είναι οικογένεια με τα παιδιά. 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.