search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:20
MENU CLOSE

Κορωνοϊός- μέτρα: Πόσοι μπορούν να μπουν σε ένα αυτοκίνητο και πότε φοράμε μάσκα

03.11.2020 15:30
Κομπίνες στα διπλώματα οδήγησης: Μονόφθαλμος έβλεπε τέλεια και με τα δύο… μάτια - Media

 

Η σύγχυση που επικρατεί στον κόσμο για το πόσοι και ποιοι μπορούν να μπαίνουν σε αυτοκίνητο χωρίς να φοράνε μάσκα ή πότε θα πρέπει να φοράνε μάσκα εάν μπαίνουν στο αυτοκίνητο, είναι μεγάλη. 
Επίσης όλοι αναρωτούνται «εάν βρίσκομαι σε κόκκινη περιοχή, ή σε γκρίζα, ή σε κίτρινη πότε και πως θα πρέπει να φοράω μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο». Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους διευκρινίζουμε τι ισχύει και τι όχι σχετικά με τη μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο και πότε τη φοράμε. 
Τόσο στις κόκκινες όσο και στις κίτρινες περιοχές η μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο για επιβάτες και οδηγούς είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται μόνο οι συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού που εάν είναι μόνο εκείνοι μέσα, μπορούν να μη φορούν μάσκα. 
Και στο ερώτημα πόσοι μπορούν να μπουν στο αυτοκίνητο η απάντηση είναι: Στις κίτρινες περιοχές μπορούν να μπουν ο οδηγός και άλλοι 3 επιβάτες. Στις κόκκινες περιοχές μόνο ο οδηγός και ο συνοδηγός. Το όριο αυτό δεν ισχύει σε καμία περιοχή εάν στο αυτοκίνητο είναι οικογένεια με τα παιδιά. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:19