search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:41
MENU CLOSE

Βατόπουλος: Ενδεχόμενο lockdown θα διαρκέσει 15 μέρες – Δεν ξέρω αν μπορούμε να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων

04.11.2020 06:16
Βατόπουλος: Ενδεχόμενο lockdown θα διαρκέσει 15 μέρες - Δεν ξέρω αν μπορούμε να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων - Media

 

Ένα ενδεχόμενο νέο καθολικό lockdown θα έχει διάρκεια 15 μέρες.

Αυτό σημείωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν γρήγορα, καθώς δεν αποτελεί κριτήριο το αν έχουμε πολλές ΜΕΘ.

«Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται», τόνισε.

Ο καθηγητής μιλώντας για την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, είπε ότι ήταν μέσα στις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ.

Η ανησυχία των ειδικών παραμένει μεγάλη καθώς και χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν επιπλέον 2.166 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44.246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

Παράλληλα, 169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ τέλος ανησυχητική είναι η αύξηση των διαγνώσεων στις ηλικίες άνω των 65 ετών, που αποτελεί και τον κύριο πυρήνα των ευπαθών ομάδων που επιβαρύνει το σύστημα υγείας, αλλά και η ενδιάμεση ηλικιακή ομάδα 40-65.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:40