search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:28
MENU CLOSE

Ο «άλλος ισπανικός κινηματογράφος»: Δωρεάν ταινίες διαδικτυακά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2150
5-11-2020
06.11.2020 17:33
cinema-2.jpg

 

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, την πρεσβεία της Ισπανίας, το Φεστιβάλ της Σεβίλλης και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας (FeCHA), παρουσιάζει τον κύκλο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου με τίτλο «Νέες σινεφιλίες: Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου».

Οι ταινίες θα προβάλλονται διαδικτυακά κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου από τις 21.00, ενώ θα είναι διαθέσιμες για 48 ώρες και θα διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους.

Ως «άλλος ισπανικός κινηματογράφος» χαρακτηρίστηκε τμήμα της κινηματογραφικής παραγωγής από τη νέα γενιά δημιουργών στις αρχές του αιώνα.

Πρόκειται για μια ψηφιακή επανάσταση, με νέα αφηγηματικά μοντέλα, τα οποία απευθύνονται στον σύγχρονο θεατή, ο οποίος είναι ήδη εναρμονισμένος με τον μεταμοντερνισμό.

Η ποιότητα και η αντιπροσωπευτικότητα των έργων αυτών έχει τύχει αναγνώρισης και αποδοχής, κάτι που αποδεικνύεται από τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ αλλά και με τη δημιουργία μιας νέας κινηματογραφικής κουλτούρας, που έχει αναδιαμορφώσει τη σινεφιλία.

Ο κύκλος «Νέες σινεφιλίες», λοιπόν, επιχειρεί να αναδείξει στο ελληνικό κοινό αυτή τη νέα πτυχή της πιο ανεξάρτητης και δημιουργικής κινηματογραφικής παραγωγής της Ισπανίας.

Πρόγραμμα προβολών

Παρασκευή 6.11 έως Κυριακή 8.11, 21.00: «Νινιάτο» (2017), του Adrian Orr

Διάρκεια: 68’. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

Ο Νινιάτο είναι ένας εργένης, πατέρας τριών μικρών παιδιών. Παρ’ όλο που είναι άνεργος, το πάθος του για το hip-hop ενισχύει την αφοσίωσή του στην εκπαίδευση των παιδιών.

Παρασκευή 13.11 έως Κυριακή 15.11, 21.00: «Συνάντηση με μια γυναίκα» (2017), της Monica Rovira.

Διάρκεια: 60’. Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

Όταν η εικόνα του άλλου σε αφήνει έκθαμβο, τότε αδυνατείς να διακρίνεις την πραγματικότητα. Προσπαθώντας να δει την πρώτη ερωμένη της, η Μόνικα, 30χρονη σκηνοθέτις, παρουσιάζει την εικόνα που ξεχειλίζει στα μάτια της…

Παρασκευή 20.11 έως Κυριακή 22.11, 21.00: «Βίαιη εποχή» (2018), του Anxos Fazans

Διάρκεια: 69’. Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

Ο Μανουέλ θα ήθελε να είναι συγγραφέας, ωστόσο ζει παγιδευμένος στη ρουτίνα του. Η επανένωση με τους φίλους της νιότης του γίνεται η αιτία ώστε να εκδηλώσει όλες τις εντάσεις του…

Παρασκευή 27.11 έως Κυριακή 29.11, 21.00: «Ιντρίσα, το χρονικό ενός συνηθισμένου θανάτου» (2019), των Xavier Artigas και Xapo Ortega

Ντοκιμαντέρ. Διάρκεια: 84’. Κατάλληλη για άνω των 7 ετών.

Ο Idrissa Diallo, 21 ετών από τη Γουινέα, πέθανε σε ένα κελί του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στη Βαρκελώνη. Με αφορμή το γεγονός αυτό, για το οποίο κανείς δεν θεωρήθηκε υπεύθυνος, ο ακτιβιστής σκηνοθέτης Xavier Artigas αφηγείται μια συλλογική ιστορία τόσο δυσάρεστη και αιματηρή όσο και ελπιδοφόρα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10