search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:38
MENU CLOSE

«Κουτσουρεμένο» δώρο Χριστουγέννων για ένα εκατμμύριο εργαζόμενους

06.11.2020 17:39
«Κουτσουρεμένο» δώρο Χριστουγέννων για ένα εκατμμύριο εργαζόμενους - Media
 
«Κουτσουρεμένο» δώρο Χριστουγέννων θα λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι, αφού όσοι έχουν μπει ή μπαίνουν σε αναστολή θα τους υπολογιστεί με βάση το ποσό αποζημίωσης ειδικού σκοπού (για πάνω από 1.000 ευρώ μισθό). Πρόκειται για απώλειες έως και 40% στο δώρο Χριστουγέννων.
 
Ειδικότερα, όπως υπενθυμίζει η «Αυγή», με διάταξη που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή τον περασμένιο Σεπτέμβριο, το δώρο Χριστουγέννων του 2020 υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Δηλαδή επί των αποδοχών (26,6 ευρώ την ημέρα) και όχι επί του ονομαστικού μισθού.
 
Και αναλογεί στα διαστήματα των αναστολών των συμβάσεων εργασίας τους σε απασχολούμενους: α) Σε επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, β) σε επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, γ) σε κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας και δ) σε επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων.
 
Υπενθυμίζεται ότι την ίδια στιγμή ότι 800άρι που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα 611,8 ευρώ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:36