search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:53
MENU CLOSE

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε βρώμη κάθε μέρα

12.11.2020 06:29
Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε βρώμη κάθε μέρα  - Media

 

Οι γιατροί και οι διατροφολόγοι συνιστούν να κάνετε το πλιγούρι βρώμης μέρος της διατροφής σας, ιδίως ως μέρος ενός υγιεινού πρωινού γεύματος.

Το μυστικό είναι απλό: η καλής ποιότητας βρώμη σας βοηθά να αισθάνεστε και να φαίνεστε καλύτερα τόσο εσωτερικά, όσο κι εξωτερικά.

Η βρώμη έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες χάρη στην μεγάλη ποικιλία βιταμινών και ανόργανων συστατικών που περιέχει:

  • Ο ψευδάργυρος βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος και στην απομάκρυνση των τοξινών και άλλων επιβλαβών ενώσεων
  • Ο σίδηρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη διατροφή και τον κορεσμό της υγρασίας στα κύτταρα του δέρματος
  • Το μαγνήσιο προάγει την κυκλοφορία του αίματος και την αισθητή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.
  • Οι αργοί υδατάνθρακες που βρίσκονται στο πλιγούρι βρώμης βοηθούν στην μείωση της όρεξης και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  • Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά στη βρώμη όχι μόνο ενισχύουν τον μεταβολισμό, αλλά επίσης αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους και τοξινών στο σώμα. Χάρη στα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο πλιγούρι βρώμης, η πιθανότητα βλάβης στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων από τις ελεύθερες ρίζες μειώνεται σημαντικά.

Συνοπτικά τι προσφέρει η βρώμη στον οργανισμό:

Η βρώμη είναι ιδανική για τη θεραπεία φλεγμονωδών καταστάσεων, όπως έκζεμα, δερματίτιδα και δερματικά εξανθήματα. Προωθεί επίσης το υγιές δέρμα συνολικά

Μια μερίδα, ή περίπου μισό φλιτζάνι, βρώμη δίνει στο σώμα σας το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας πρωτεΐνης. Μην ξεχάσετε τη βιταμίνη Ε, τα αντιοξειδωτικά και τη γλουταμίνη, τα οποία βοηθούν τις μυϊκές ίνες να αναγεννηθούν γρηγορότερα.

Η βρώμη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ανακούφιση από κνησμό, φλεγμονή και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η βρώμη είναι γεμάτη υδατάνθρακες που δίνουν στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται.

Η β-γλυκάνη στη βρώμη σας εμποδίζει να τρώτε υπερβολικά. Έτσι σας βοηθάει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προωθώντας την απελευθέρωση μιας ορμόνης κορεσμού.

Το λινελαϊκό οξύ και οι διαλυτές ίνες που περιέχονται στο πλιγούρι βρώμης βοηθούν στην μείωση του επιπέδου της κακής χοληστερόλης στο αίμα.

Η βρώμη είναι πλούσια σε καλά υγιή λιπαρά και υποστηρίζει τα κύτταρα στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα.

Οι ειδικοί συνιστούν να λαμβάνετε τουλάχιστον 25-38 γραμμάρια φυτικών ινών κάθε μέρα, καθώς είναι απαραίτητες για καλή πέψη.

Πηγή: iatropedia

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48