search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:36
MENU CLOSE

Formula 1: Γράφει ιστορία ο Χάμιλτον – Ισοφάρισε τους 7 τίτλους του Σουμάχερ

15.11.2020 12:29
Formula 1: Γράφει ιστορία ο Χάμιλτον – Ισοφάρισε τους 7 τίτλους του Σουμάχερ - Media

 

Με ένα ρεσιτάλ οδήγησης στη βρεγμένη πίστα της Κωνσταντινούπολης, ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε μια φοβερή νίκη και απέδειξε για πολλοστή φορά όχι μόνο ότι είναι ο διάδοχος του Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά ότι πλέον στέκεται δίπλα του στο πάνθεον της Formula 1 φτάνοντας τους 7 τίτλους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020), όσους έχει και ο θρυλικός Γερμανός πιλότος.

Ο Χάμιλτον εξασφάλισε και μαθηματικά τον ιστορικό έβδομο τίτλο του και πλέον δικαίως τοποθετείται στο debate για τον G.O.A.T, τον καλύτερο όλων των εποχών στη Formula 1, δίπλα σε οδηγούς μύθους όπως ο Σουμάχερ, ο Μανουέλ Φάτζιο, ο Αϊρτον Σένα, ο Αλέν Προστ.

Με το που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Αγγλος οδηγός λύγισε. «Για όλα τα παιδιά εκεί έξω που ονειρεύονται το αδύνατο, να πιστέψουν στα όνειρά τους» είπε και ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει πως βλέποντας ως παιδί τον Μίκαελ Σουμάχερ να οδηγεί και να κερδίζει ήθελε… απλώς να του μοιάσει. Και τα κατάφερε…

Οσο για τον αγώνα: Ο Στρολ μπήκε στην πίστα με την ίδια φορά που έκλεισε τις κατατακτήριες δοκιμές και δεν έδωσε το δικαίωμα σε κανέναν αντίπαλο να τον προσπεράσει. Αντιθέτως ο Φερστάπεν έκανε κακή εκκίνηση και βρέθηκε από δεύτερος αρκετές θέσεις πίσω, ενώ ακόμη χειρότερα τα πήγε ο Μπότας που είχε τετ-α-κε κ βρέθηκε τελευταίος.

Η συνέχεια του αγώνα όμως είχε ανατροπές και εκπλήξεις πέραν μιας: ο Χάμιλτον ήταν ο πιο σταθερός όλων. Άρχισε από την έκτη θέση και τερμάτισε πρώτος καθώς η Mercedes κέρδισε και στη μάχη της τακτικής επιλέγοντας ένα πιτ στοπ με τον Χάμιλτον να κρατάει τα ίδια ελαστικά για 50 γύρους!

Πίσω από τον Χάμιλτον τερμάτισε ο εξαιρετικός Σέρχιο Πέρες με Racing Point και ο εκπληκτικός Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, που πραγματοποίησε τον καλύτερο εφετινό αγώνα του. Λεκλέρκ, Σάινθ, Φερστάπεν, Άλμπον, Νόρις, Στρολ και Ρικιάρντο συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27