search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:40
MENU CLOSE

Απίστευτη καταγγελία: Διοικητής νοσοκομείου απειλεί με κυρώσεις τους υγειονομικούς που μολύνονται από κορωνοϊό

17.11.2020 13:57
«Δεν θέλω να στερήσω το κρεβάτι από κάποιον νεότερο»: Συγκίνηση για 93χρονη που νίκησε τον κορωνοϊό - Media
 
Την ώρα που αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορωνοϊού στους υγειονομικούς, που καλούνται να δώσουν τη μάχη για την προστασία του λαού από την πανδημία, με ελάχιστα μέσα και τεράστιες ελλείψεις, διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων τούς απειλούν και με κυρώσεις στην περίπτωση που μολυνθούν από τον ιό.
 
Χαρακτηριστικά, στο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα ο «Ριζοσπάστης», από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» προς τους εργαζόμενους (με ημερομηνία 19/10/2020), αναφέρεται: «Εάν κατά την ιχνηλάτηση μετά από εμφάνιση θετικού κρούσματος σε άτομο του προσωπικού βρεθεί κάποιος από το προσωπικό που είχε επαφή υψηλού κινδύνου εντός του νοσοκομείου, που σημαίνει δεν πήρε μέτρα προστασίας, απομακρύνεται από την εργασία για 7 ημέρες, και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις».
Το έγγραφο διακινήθηκε στο προσωπικό μετά από εισήγηση της προέδρου Επιτροπής Λοιμώξεων και τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, της διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.
 
Αμεση ήταν η αντίδρασή των εργαζομένων. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας τονίζει: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία “προβλεπόμενη κύρωση” όταν με αυτοθυσία και υψηλό αίσθημα του καθήκοντος κάναμε τη δουλειά μας, πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση της υγείας του ανθρώπου (…) Οι ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν και οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα και κύρια την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας».
 
Πηγή: tvxs.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:39