search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί άσκηση με βολές Patriot στην Κρήτη – «Καμπανάκι» στην Τουρκία για τους S-400

17.11.2020 16:08
Το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί άσκηση με βολές Patriot στην Κρήτη - «Καμπανάκι» στην Τουρκία για τους S-400 - Media
 
Βολές με αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στο Πεδίο Βολής Κρήτης με τη συμμετοχή Ελλήνων, Αμερικανών, Γερμανών και Ολλανδών.
 
Σύμφωνα με το OnAlert, από σήμερα και για δύο εβδομάδες στρατιωτικά κλιμάκια των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα πραγματοποιήσουν συνεκπαίδευση στα αμερικανικά αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς. Την τρίτη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να εκτελεστούν βολές με Patriot ανοιχτά της Κρήτης.
 
Η συνεργασία των νατοϊκών χωρών πάνω στο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot εκλαμβάνεται ως μία απάντηση της Δύσης στην Άγκυρα για την επιλογή τους με τους ρωσικούς πυραύλους S-400. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της κοινής συνεκπαίδευσης όπως επίσης και πόσες συστοιχίες θα λάβουν μέρος στις βολές
 
Yπενθυμίζεται ότι το σύστημα Patriot εντάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία το 2003. Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς (HSAM) με εμβέλεια ραντάρ έρευνας 170 χλμ. και μέγιστο βεληνεκές εμπλοκής 150 χλμ.
 
Αποτελείται από το Κέντρο Συντονισμού και Πληροφοριών (ICC), το Ραντάρ (Radar Set), το Σταθμό Ελέγχου Εμπλοκής (ECS) και τους Σταθμούς Εκτόξευσης (Launching Stations). Η Μονάδα πυρός ελέγχει μέχρι 16 σταθμούς εκτόξευσης, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν και να επιχειρήσουν σε αποστάσεις μέχρι 30 χλμ από το σταθμό εμπλοκής, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη κάλυψη περιοχής. Έχει δυνατότητα ταυτόχρονης εμπλοκής 9 στόχων (Τακτικοί, Βαλλιστικοί, Cruise πύραυλοι και αεροσκάφη).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48