search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:10
MENU CLOSE

«Βόμβα» από Τούρκο αναλυτή: Αν η Αθήνα αποκτήσει F-35, τότε η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους S-400

19.11.2020 14:57
«Βόμβα» από Τούρκο αναλυτή: Αν η Αθήνα αποκτήσει F-35, τότε η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους S-400 - Media
 
Δεδομένη θεωρεί την ενεργοποίηση και την χρήση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία στρατιωτικός αναλυτής, αν τελικά η Ελλάδα προχωρήσει στην αγορά των αμερικανικών stealth μαχητικών 5ης γενιάς F-35.
 
Σύμφωνα με το ΑΜΝ, ο Τούρκος αρχιστράτηγος ε.α. Νατζάτ Εσλίν, σχολιάζοντας τις συνεννοήσεις Αθήνας και Ουάσινγκτον για αγορά F-35 δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι «αν η Ελλάδα αποκτήσει τα μαχητικά, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους S-400 εναντίον τους», προσθέτοντας ότι «η Αθήνα δείχνει βιασύνη να αγοράσει τα F-35».
 
Σε συνέντευξή του στο Sputnik, ο Εσλίν υπογράμμισε ότι «η Τουρκία είναι σημαντικός παίκτης για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όσον αφορά στη γεωπολιτική της θέση και τις πραγματικές δυνατότητές της. Η πλήρης και χωρίς προϋποθέσεις υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την Ελλάδα για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, οι οποίες πρέπει να “μετρήσουν” τη στρατηγική ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες».
 
Το ρεπορτάζ αναφέρει, πάντως, ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, βρίσκεται σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, ώστε η Ελλάδα να παραλάβει ακόμα και μέσα στο 2021 έξι ελαφρώς μεταχειρισμένα F-35, αν τελικά η συμφωνία για την αγορά προχωρήσει ομαλά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:08