search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:24
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου βγάζουν τα κοστούμια και βάζουν ιατρικές ποδιές

23.11.2020 19:04
Κορωνοϊός: Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου βγάζουν τα κοστούμια και βάζουν ιατρικές ποδιές - Media

 

Βγάζουν τα κοστούμια, ξαναφορούν τις ιατρικές ποδιές και ρίχνονται στην μάχη κατά του κορωνοϊού, αναλαμβάνοντας δράση στα νοσοκομεία των Περιφερειών τους τρεις βουλευτές γιατροί του ελληνικού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για δύο βουλευτές της ΝΔ τον Χρήστο Κέλλα και τον Κωνσταντίνο Μπλούχο και έναν του ΚΚΕ, τον πνευμονολόγο Γιώργο Λαμπρούλη οι οποίοι τίθενται άμεσα στη διάθεση των διοικήσεων των νοσοκομείων Λάρισας και Δράμας όπου βρίσκονται οι εκλογικές τους Περιφέρειες. 

Ο Χρήστoς Κέλλας  γιατρός-αναισθησιολόγος και αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, είναι ο πρώτος Έλληνας βουλευτής που νόσησε από κορονοϊό πέρσι τον Μάρτιο. «Έχω θέση τον εαυτό μου στη διάθεση του ΕΣΥ και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και είμαι έτοιμος να αναλάβω δράση από σήμερα το απόγευμα. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς» είπε στο ethnos.gr ο κ. Κέλλας ο οποίος εργαζόταν τα προηγούμενα χρόνια ως ιδιώτης γιατρός στη Λάρισα.

«Η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της, στο δεύτερο κύμα της και πρέπει απαρέγκλιτα να τηρήσουμε τα μέτρα. Να φοράμε μάσκα και να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό-συνωστισμό μέχρι να παρέλθει και αυτό το κύμα. Είναι κρίμα να θρηνούμε καθημερινά ανθρώπινες ζωές» πρόσθεσε. Ο βουλευτής της ΝΔ συνέστησε υπομονή δεδομένου ότι το εμβόλιο δεν αργεί, συμπληρώνοντας ότι η κίνησή του έχει και ουσιαστική και ψυχολογική σημασία. 

Μπλούχος: Χρειάζεται συστράτευση

«Έκανα κάτι, που θεωρώ αυτονόητο, υπηρέτησα αυτό το σύστημα Υγείας, και αυτό το λαό.Στις τοπικές κοινωνίες οι άνθρωποι δεν είναι απλά νούμερα, είναι γνωστοί, είναι φίλοι, έχουν πρόσωπο. Είναι χρέος μας να υπηρετούμε το ανθρώπινο πρόσωπο! Είναι το ίδιο, όσο αυτονόητο και καθαρό  πρέπει να είναι το μήνυμα “μένουμε σπίτι – ασφαλείς”», δηλώνει στο ethnos.gr ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπλούχος και συνεχίζει:

«Όλοι πρέπει πλέον να αντιληφθούμε την κρισιμότητα και όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι πρώτα από όλα πρέπει να νικήσουμε μας φόβους μας! Και για να νικήσουμε τους φόβους μας πρέπει να ταπεινωθούμε! Και επειδή δεν μπορούν να είναι ανεξάντλητες οι δυνάμεις  του ΕΣΥ, και παρά την γενναία μας ενίσχυση και παρά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ευελιξία που επιδεικνύει το υπουργείο, είναι ξεκάθαρο ό,τι και να γίνει κάποιες συνθήκες λόγω του μεγέθους του φαινομένου φαίνεται να μας ξεπερνούν», σημειώνει και καταλήγει: 

«Για αυτό τώρα χρειάζεται αυτό και μόνο, συστράτευση των δυνάμεων χωρίς υπερβολές δεν είναι θέμα επιλογών, δεν είναι θέμα εναλλακτικών δρόμων. Μονόδρομος η νίκη μας,  γιατί θα είναι νίκη της ζωής! Ένα λοιπόν ενιαίο αρραγές μέτωπο». 

Λαμπρούλης: Να συνδράμουν όλοι οι βουλευτές γιατροί στη μάχη 

Άδεια για να αποδεσμευθεί προσωρινά από τα καθήκοντά του στο προεδρείο της Βουλής και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου εργάζονταν παλιότερα ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Τασούλα και ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:23