27/01/2021 15:11:52

Κορωνοϊός-Λάρισα: 35 κρούσματα σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους της δομής «Αριστεύς»

Ο «χάρτης της επιδημίας»: Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της Παρασκευής - Media

 

Μετά από τους 60 περιθαλπόμενους και αρκετούς εργαζόμενους που βρέηκαν θετικί στον κορωνοϊό στο μεγαλύτερο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και των Βαλκανίων, το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, σήμερα διαπιστώθηκαν άλλα 35 νέα κρούσματα σε δομή της Λάρισας αυτή τη φορά.

Συγκεκριμένα 35 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν ύστερα από ιχνηλάτηση στη δομή του Αριστέα στον Αμπελώνα. Εξ αυτών τα 11 αφορούν εργαζομένους και 22 άτομα που περιθάλπονται στη δομή, ενώ 2 αφορούν εργαζόμενους σε συνεργαζόμενο συνεργείο καθαριότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα κρούσματα ανιχνεύθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ την περασμένη Πέμπτη, και αμέσως απομονώθηκαν σε ειδικές κλίνες που ήταν έτοιμες για το σκοπό αυτό.

Η κατάσταση σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ είναι απολύτως ελεγχόμενη, ενώ η υγεία των ατόμων που νοσούν εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Όλα τα κρούσματα περιθάλπονται από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου καθώς και από ειδικό γιατρό πνευμονολόγο ο οποίος έχει προσληφθεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού που είχε κάνει η διοίκηση του Κέντρου ακριβώς για τον σκοπό αυτό.

Eξάλλου, σήμερα Τρίτη και από τις 10 π.μ. έως και τις 4 μ.μ. στη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν rapid tests από τον ΕΟΔΥ (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης)

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.